2024. április 26., péntek

Izzanak a horgászbotok Velebiten

Tizenhét ország veterán és mozgássérült horgászai versengenek ma és holnap

A Magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában szerda este ünnepélyesen megnyitották a X. veteránok és XIX. mozgássérültek sporthorgász-világbajnokságot, és köszöntötték a tizenhét országból érkezett résztvevőket.

A megnyitón beszédet mondott Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester, aki örömét fejezte ki, hogy éppen e községben tartják a versenyt, és abbéli reményének is hangot adott, hogy a résztvevők sokat látnak majd Magyarkanizsából és a környékből, s talán kedvet kapnak ahhoz, hogy visszatérjenek, ha nem is horgászni, akkor turistaként.

A külföldieknek etnikai tarkaságunkat bemutatandó, szórakoztató műsort is összeállítottak. Felléptek a Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület táncosai, a Tisza Néptáncegyesület tagjai sárközi táncokat jártak, az M-Plusz Táncklub kisleány növendékei modern tánccal tették színessé a műsort. A megnyitón a résztvevőket Dragan Bošković, a Szerbiai Sporthorgász-szövetség elnöke is üdvözölte, ugyanakkor Claudio Matteoli, a horgász-világszövetség elnöke és titkára, valamint Barbara Durante, a szervezet titkára is sok szerencsét kívánt a vendégeknek.

Claudio Matteoli, a horgász-világszövetség elnöke is megjelent a megnyitón (Fotó: Puskás Károly)

Claudio Matteoli, a horgász-világszövetség elnöke is megjelent a megnyitón (Fotó: Puskás Károly)

A Tisza–Palics-csatorna velebiti szakaszán csütörtökön még csak edzéseket tartottak, maga a verseny pénteken és szombaton 9 és 14 óra között zajlik, ahol Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Horvátország, Anglia, Franciaország, Németország, Magyarország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Szlovénia, Spanyolország, Svájc és persze Szerbia halfogói mérik össze erejüket és szerencséjüket.

A díjátadásra szombaton este 7-kor kerül sor a Magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában.