2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS

„Mindenképp tanulnunk kell”

Sima vereség hazai pályán az oroszoktól

Természetesen minden elvesztett mérkőzés fájdalmas, de a mai vereség különösen bosszantó. Leginkább figyelmetlenségekből és gyakorlatilag a semmiből kaptuk a gólokat, miközben próbáltunk támadni, uralni a játékot. Az, hogy a félidőre nulla-kettő lett az állás, nagyon bosszantó volt. Ebből mindenképp tanulnunk kell” – nyilatkozta Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata felkészülési meccsen 3:0-s vereséget szenvedett a Konföderációs Kupára készülő Oroszországtól.

Bukarov és Bese jelenete a magyar–orosz mérkőzésen

Bukarov és Bese jelenete a magyar–orosz mérkőzésen

Jól indította az Oroszország elleni barátságos mérkőzést az igencsak felforgatott magyar keret, Dzsudzsák Balázsék birtokolni tudták a labdát a rangosabb klubokban edződő oroszok ellen. A támadó szabadrúgásából aztán veszélyeztetni is tudtak Storck tanítványai, a 20. percben azonban az orosz gólkirály, a Krasznodar játékosa, Szmolov remek szóló után büntette a magyar védelem határozatlanságát (0:1).

A magyarok lelkesedését nem törte meg a bekapott gól, de a játékrész hajrájára nagyobb hátrányba kerültek, miután Eppel fejelt bele szerencsétlenül egy jobbról ívelt orosz szögletbe (0:2). A második félidőre maradt a magyar mezőnydominancia, a játékosok ugyanakkor nem tudtak igazán kreatív támadásokat vezetni, és csak hébe-hóba jutottak el komoly helyzetig. A végeredményt Poloz állította be egy félkontrából a hajrában.

Sok fiatal játékossal, köztük újoncokkal léptünk ma pályára, ebben pedig sajnos benne volt, hogy figyelmetlenségekből kapjuk a gólokat. Ezt a csapatot nem lehet összehasonlítani azzal, amelyik Portugália vagy Svájc ellen lépett pályára” – folytatta értékelését Storck mester.

Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott kapitánya is elmondta véleményét a mérkőzés után: „Nem volt könnyű meccs, elsősorban amiatt, hogy a játékosaimnak két hete volt a legutóbbi tétmérkőzésük. Az összetartás sem volt könnyű, két-két edzés után következett a találkozó. Kellett egy kis idő, hogy belejöjjünk a játékba” – fogalmazott.

A magyar válogatott legközelebb Andorra vendégeként lép pályára világbajnoki selejtezőn.

Már csak tíz kiadó hely maradt a 2017/2018-a Bajnokok Ligájának főtábláján, miután utolsó országként Lengyelországban is bajnokot avattak a Legia csapatával. A tíz helyért összesen 57 csapat van versenyben: 42 bajnokcsapat a kisebb országokból 5 kiadó helyért veszi fel a versenyt, míg az utolsó 5 hely 15 erősebb bajnokság helyezettjei között oszlik majd meg a selejtezők után. A szerb bajnok Partizan és a magyar bajnok Honvéd egyaránt a selejtező második fordulójában lép be a küzdelembe, a párosítások sorsolására június 19-én kerül sor.

Kialakult a két elődöntő párosítása a dél-koreai U20-as világbajnokságon. A venezuelai csapat hosszabbításban lépett át az Egyesült Államok válogatottján. A dél-amerikai elődöntőt Uruguay egészíti ki, amely Portugáliát verte tizenegyesekkel. A másik ágon Olaszország és Anglia csapata lép pályára, így biztos, hogy dél-amerikai–európai összecsapásra kerül sor a 11-ei döntőben.

Néhány nap leforgása alatt edzőt váltott a két legnagyobb szerb labdarúgóklub, a Crvena zvezda és a Partizan is. A fekete-fehérek kispadjára Miroslav Đukić ült le, aki tíz évvel ezelőtt már vezette a csapatot. A Zvezda új edzője a többéves görögországi edzősködésből hazatérő Vladan Milojević lett.

Magyarország–Oroszország 0:3 (0:2)

Budapest, Groupama Aréna, 12 000 néző, vezette: Dingert (német). Góllövők: Szmolov a 20., Eppel a 40. (öngól) és Poloz a 89. percben.

Magyarország: Gulácsi, Bese, Lang, Kádár (Vinícius), Hangya (Kleisz), Márkvárt, Nagy Á., Dzsudzsák (Kleinheisler), Kalmár (Sallai), Stieber Z. (Gyurcsó), Eppel (Balogh). Szövetségi kapitány: Bernd Storck.

Oroszország: Akinfejev, Vaszin, Kudrjasov, Dzsikija (Siskin), Zsirkov (Taraszov), Szamedov (Szmolnyikov), Zobnyin (Jerohin), Glusakov, Golovin, Szmolov (Mirancsuk), Buharov (Poloz). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov.