2024. április 26., péntek

Esély a fejlődésre

Ótott Róbert: A meglévő hús- és tejfeldolgozó üzemek felújítását, felszerelésük korszerűsítését szeretnénk támogatni

A Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság újabb pályázati felhívás tett közzé, amellyel a hús- és tejfeldolgozó üzemekben az uniós szabványok bevezetését szeretné támogatni. A költségvetésből összesen 30 millió dinárt irányoznak elő erre a célra. Az érdekeltek július 17-éig jelentkezhetnek. A pályázaton azok indulhatnak, akik legalább 50 négyzetméternyi területű, a rendeltetésnek megfelelő létesítménnyel vagy egy ekkora területű objektum bérléséről szóló szerződéssel rendelkeznek, amely a pályázás pillanatától számítva legalább 5 éves időszakra vonatkozik.

Ótott Róbert (Ótos András felvétele)

Ótott Róbert (Ótos András felvétele)

Ótott Róbert, a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság titkárhelyettese elmondta, hogy a felhívást figyelmébe ajánlják a negyven évnél fiatalabbaknak, továbbá hölgyeknek, illetve azon személyeknek, akik esetében a termelés nehezebb körülmények között zajlik. Ebben az esetben a költség-visszatérítési tartományi támogatás elérheti a 60 százalékot. A többi pályázó a befektetés adó nélküli értékének legfeljebb az 50 százalékára igényelhet költség-visszatérítést.

– A lekérhető legkisebb összeg 100.000, a legnagyobb pedig 2.700.000 dinár lehet. A negyven évnél fiatalabbak, továbbá a hölgy pályázók, illetve azon személyek, akik esetében nehezebb körülmények között zajlik a termelés, legfeljebb 2.970.000 dinárra pályázhatnak. A társfinanszírozással a hús- és tejfeldolgozó üzemek felújítását, felszerelésük korszerűsítését szeretnénk támogatni, illetve olyan berendezések beszerzését, amelyek hozzájárulnak a termékcsaládok bővítéséhez, valamint új, még minőségibb hús- és tejtermékek előállításához – mutatott rá Ótott Róbert illetékes titkárhelyettes.

A szóban forgó pályázat részleteiről a www.psp.vojvodina.gov.rs honlapon tájékozódhatnak bővebben.