2024. április 26., péntek
EURÓPAI RÉGIÓK KÖZGYŰLÉSE

Damir Zobenicát választották meg egyik alelnöknek

Sankt Pöltenben, Alsó-Ausztria székvárosában tartotta meg kétnapos éves ülésezését az Európai Régiók Közgyűlése (АЕR). A tekintélyes régióhálózat új vezetőséget választott: elnöke a svédországi Magnus Bernston lett, a hat alelnök egyike pedig Damir Zobenica, Vajdaság AT Képviselőházának alelnöke. A további öt alelnök osztrák, spanyol, svéd, brit és magyarországi régióból került ki. A nagyszabású értekezletre Európa különböző régióinak több mint 200 képviselője gyűlt össze, köztük Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.

A tisztújítást követően Damir Zobenica, az AER egyik új alelnöke elmondta, Vajdaság igen komolyan veszi a szervezetben betöltött szerepét.

– Az Európai Régiók Közgyűlésében való tagság különösképpen jelentős azon régiók számára, melyek országa az Európai Unióba készül. A régiók közös projektumaiban való részvétel tudással, tapasztalattal vértez fel bennünket. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ebből az együttműködésből konkrét haszna származzon polgárainknak. Alelnökként arra fogok törekedni, hogy Vajdaság Autonóm Tartományt és Szerbiát a legjobb módon képviseljem – mondta Zobenica, aki egyúttal az AER gazdasági fejlődéssel, energiaügyekkel, vállalkozásokkal és fenntartható fejlődéssel foglalkozó bizottságának alelnöke is.

Az 1985-ben alakult AER-ben 30 országból több mint 150 régió képviselteti magát. Vajdaság 2002 óta teljes jogú tagja – áll a Tartományi Képviselőház sajtószolgálatának közleményében.