2024. április 26., péntek

Százéves old timer is érkezik

A hétvégén rendezik meg a VII. Nemzetközi ralitalálkozót

A Nemzetközi old timer járművek szabadkai klubjának szervezésében szombaton és vasárnap Magyarkanizsán és Szabadkán mintegy ötven old timer személyautó és motor kiállításán vehetnek részt az érdeklődők.

Hétvégén old timer járművek kiállítása (Fotó: Gergely Árpád)

Hétvégén old timer járművek kiállítása (Fotó: Gergely Árpád)

Szombaton az old timerek Szabadkáról Magyarkanizsára érkeznek, ahol a városközpontban délelőtt tíztől délután egyig gyönyörködhetnek a kanizsaiak a régi járművekben. A kanizsai rendezvény védnöke Magyarkanizsa önkormányzata. Szabadkán szombaton este hattól nyolcig a Harcosok sorakozója lakótelepen lévő uszoda előtt, vasárnap pedig délelőtt tíztől délután egyig a városközpontban lesz a régi autók és motorok bemutatója. A rendezvény védnöke többek között Szabadka város.

– A legtöbb jármű Horvátországból érkezik: Zadarból, Zágrábból, Eszékről, valamint Szlovéniából, Magyarországról, Ausztriából és természetesen Szerbiából is bemutatják a tulajdonosok kincseiket.

A ritkaságok közül kiemelném a Mercedes 170S jelzésű autót 1939-ből, egy 1952-es gyártmányú Volvót, valamint egy 1958-as gyártmányú Jeepet. Az igazi gyöngyszem egy százéves Ford T lesz. Érdekességként megemlíteném, hogy egy fiatal házaspár mézesheteit tölti, ők old timer járművükkel érkeznek a kiállításra – mondta a szerdai sajtótájékoztatón Teufik Isaković, a Nemzetközi old timer járművek szabadkai klubjának elnöke.