2024. április 26., péntek

Vajdasági napok Belgrádban

Ötödik alkalommal tartják meg a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet szervezésében és a tartományi gazdasági titkárság támogatásával a szerb fővárosban a Vajdasági Napok nevű népszerű rendezvényt. Az esemény létrejöttéhez, amely több helyszínen zajlik majd június 1-je és 3-a között, a tartományi titkárság mellett támogatást nyújt a Szerbiai Gazdasági Kamara és Belgrád is.

A Vajdaság sokszínűségét, ízeit bemutató rendezvény gazdag kulturális programmal és gasztronómiai különlegességekkel várja a látogatókat, és a gyerekektől kezdve a felnőttekig mindenkit megtalálhatja a neki való programot.

A rendezvényt bejelentő tegnapi sajtótájékoztatón a belgrádi városi képviselőházban Ivan Đoković, a tartományi kormány alelnöke, gazdasági titkár rámutatott a páratlan lehetőségre, amit a kétmilliós szerb főváros piaca jelenthet a vajdasági idegenforgalomnak. Véleménye szerint a tartományi turizmus korábbi bemutatkozásai e tekintetben sok hiányosságot hordoztak.

„Az idén sikerült Vajdaság idegenforgalmi kínálatának a bemutatását Belgrádban minőségileg gazdagítani, beleérte a vajdasági sajátosságokat bemutató kulturális vonatkozást is. Ahogy korábban, a promóció során most is lehetőség nyílik a közvetlen kapcsolatfelvételre Belgrád polgáraival. A főváros számunkra a legjelentősebb idegenforgalmi piac, nem csupán a Vajdaságban töltött vendégéjszakák, hanem a napi látogatások számát illetően is. Ezek a turisták leginkább a hagyományos vajdasági ételeket, italokat fogyasztják nálunk, népszerűek körükben a rövid ott-tartózkodással járó városnéző túrák, különösen Újvidéken, mint ahogy a falusi és a borturizmus idegenforgalmi kínálata is. Úgy véljük, hogy a kolostornéző túrák még nem eléggé ismertek a belgrádiak számára, és a Fruška Gora sincs kellőképpen hangsúlyozva a kínálatban” – mondta a sajtótájékoztatón Ivan Đoković.