2024. április 26., péntek

Vasárnap oldtimerek Törökbecsén és Óbecsén

Az Óbecse–Törökbecse Oldtimer Club szervezésében az idén ötödik alkalommal kerül sor nemzetközi oldtimer-találkozóra. A program vasárnap Beodrán fél 11-kor kultúrműsorral kezdődik a Žeravica  múzeum előtt, majd a járművek elindulnak Törökbecsére.

Évről évre többen kíváncsiak a régi autókra, motorkerékpárokra és biciklikre Óbecsén (Fotó: Fehér Rózsa)

Évről évre többen kíváncsiak a régi autókra, motorkerékpárokra és biciklikre Óbecsén (Fotó: Fehér Rózsa)

A Glavaš-házban megtartott program és a közös ebéd után az érdeklődők 13 és 14 óra között Törökbecse központjában csodálhatják meg a régi autókat és motorkerékpárokat.
Óbecsén a program 15 órakor kezdődik a Tisza-parton, amit a gyerekek ügyességi bicikliversenye nyit meg. A versenyen két korcsoport – óvodások és elsősök, másodikosok – állhat majd rajthoz. A motorkerékpárok időmérő futamai után 16 órakor kezdődik az 1986-os gyártmánynál régebbi motorkerékpárok versenye a Tisza-parti lóversenypályán, amelyek három kategóriában indulhatnak: a Kolibri motorkerékpárokat a Tomos automaticok, majd a Tomos APN-ek követik, de ez utóbbin belül külön kategóriát képviselnek majd a kevésbé és a jobban tunningolt motorok. A versenyprogramot egy motoros ügyességi verseny zárja majd.
A 17 órai eredményhirdetés után este nyolcig szabadtéri koncert lesz a Tisza-parton, ezen a Last Train Blues Band, a Sygma és a Bubamara együttes lép fel. A nézők a rendezvény ideje alatt megnézhetik majd a Tisza-parton felsorakoztatott régi járműveket is.
Esős idő esetén a vasárnapra tervezett programot egy héttel később, azaz június 4-én tartják meg.