2024. április 26., péntek

Perecbál a Petőfiben

Június 3-án, szombaton immár huszadik alkalommal tartják meg a német Perecbált. A rendezvénynek ezúttal is a telepi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ nagyterme ad otthont. A belépőjegy 150 dinárba kerül, egy perecet kapunk mellé. Tekintettel az érdeklődésre, a szervezők azt ajánlják, hogy a jegyeket vegyük meg idejében, vagy a Donau Német Egyesület újvidéki irodájában (Kozara utca 6.), vagy foglaljuk le telefonon: 021/505-507 és 063/8696-190.

A rendezvényen ezúttal a Tanzkapelle zenekar lép fel, a szlovén nemzeti kisebbség képviseletében, a vendégek elé varázsolják majd a németországi farsangi és a bécsi bálok hangulatát. Szeretettel meghívnak tehát mindenkit, aki szereti a jó valcert, a polkát, a tangót és az örökzöld dallamokat, mindenkit, aki szeret táncolni. Emellett lesz söröskriglit tartó-kihordó verseny is. A szervezők ugyanakkor előre bejelentették azt is, hogy a dohányzás a batyubálszerű rendezvényen, benn, a teremben tilos! Tehát mindenki „eszik és iszik amit hoz”, de ettől függetlenül a terem melletti söntésnél lehet italt rendelni.

A bállal kapcsolatos további információkat a Donau Német Egyesület helyiségeiben kaphatunk, minden csütörtökön 16 és 18 óra között, vagy Andreas Bürgermayer szervezőnél a fenn említett telefonszámokon, illetve a dvdonau.na@gmail.com e-mail-címen. A vendégeket az említett napon 20 órára várják.