2024. április 26., péntek
ÁLLANDÓ ÁPOLÁSRA SZORULÓK

Jobb feltételek

(Kép: Bozsoki Valéria)

(Kép: Bozsoki Valéria)

Az Újvidéki Gerontológiai Központban összesen 890 idős személyről gondoskodnak, a keretében működő újtelepi Bata Brkić u. 17. alatti idősek otthona a legnépesebb, összesen 336-an igénylik egészségügyi szolgáltatásaikat. Az időseknek szánt épületet több fázisban építették 1986 és 1989 között. 2013-ban felújították az épület 4. emeletét. Az idősek otthonában működik többek között pszichológiai szolgálat, az újtelepi Felnőttek és Idősek Klubja, valamint könyvtár, fodrászüzlet és posta. A 8-as busz közvetlenül az épület előtt áll meg, a 2-es, 7-es és 9-es pedig a közelében.

Mivel sokan igényelték az egyágyas betegszobákat, sikerült átalakítani a harmadik emelet apartmanjait úgy, hogy 14 egyágyas szoba és két háromágyas összkomfortos szoba várja az állandó ápolásra szorulókat. Mindegyik szobában van konyharész, fürdőszoba és erkély is. Még hivatalos átadás előtt jelentkeztek azok, akik le szeretnék foglalni a szobákat, amelyben biztosítva van az idősek 24 órás egészségügyi felügyelete. A tartomány tavaly 5,2 millió ezer dinár összeggel tette lehetővé az intézménynek, amelynek alapítója, hogy apartmanokat és a nappalikat alakítson ki az idősek igényeinek megfelelően.

A Nyitott ajtó rendezvény keretében az ünnepélyes szalagavatás után Predrag Vuletić tartományi szociálisügyi titkár megnyitotta és átadta rendeltetésének a felújított épületrészt.