2024. április 26., péntek

Óbecseiek GENIUS-sikere

Az elmúlt hétvégén az óbecsei Közgazdasági-kereskedelmi Iskola diákjai négy első és egy második helyet szereztek az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban megtartott GENIUS-versenyen. A tehetséges középiskolások hagyományos, vajdasági szintű megmérettetésén négy kategóriában versenyeztek az óbecseiek, akiknek ez volt az eddigi legjobb eredményük.

A 15. verseny keretében szervezték meg a diákoknak a tizedik diákmenedzsment-bajnokságot és az ötödik fogyasztóvédelmi versenyt is. A megmérettetésen az idén csaknem száz diák vett részt. Az óbecsei középiskolások a közgazdaságtan, a diákmenedzsment, a fogyasztóvédelem, valamint a természet- és dokumentumfotó kategóriában versenyeztek. Jastrebinac Rita és Lukács Leontina a Magnólia virágüzlet című üzleti tervével első lett a diákmenedzsment kategóriában, őket Galgó Ferenci Andrea készítette fel. Lea Lukács diákjai, Urbán Levente és Gyurcsik Heléna a fogyasztóvédelem témakörében készített munkájukkal bizonyultak a legjobbaknak, Pecze Krisztina, Krizsán Károly mentoráltja két fotókategóriában is nyerni tudott, míg a Galgó Ferenci Andrea támogatásával az irodai ügyvitel történetéből készült kutatásával Zseller Martin és Bálizs Laura a második helyen végzett.
Az Óbecsei Gimnázium egyik diákja is dobogós lett: Bálint Tibor a humán szekcióban bemutatott, Holokauszt című munkájával a harmadik lett. A gimnazista mentora Rózsa Péter történelemtanár volt, de a felkészülésben osztályfőnöke, Gálfi Attila is segítette.
A diákok könyvjutalomban részesültek, míg a legjobbak egy külföldi utazáson vehetnek majd részt.