2024. április 26., péntek

Vonalkód a strandbelépőjegyen

Az újvidéki Strand bejáratában tegnap a buszállomások peronkapuihoz és a metrólejárókhoz hasonlóan billenőkorlátos berendezéseket szereltek fel.

Ezek a mozgásakadályozó szerkezetek általában a megfelelő vonalkód leolvasása után engedélyezik a be-, vagy kilépést. A beruházással kapcsolatban a Strandot működtető és karbantartó Városi Kertészet Közvállalatból azt üzenik, hogy az automatizált kapuk alkalmazása hozzájárul majd a bejáratban nyaranként kialakuló sorok redukálásához, és az alkalmazottak (jegyszedők) számának tekintetében is előrelépést, azaz csökkentést jelent. Bejelentették azt is, hogy a belépőjegy ára az idén sem változik – 50 dinár marad.

Az idény már elsején megkezdődött, de a rossz időjárás miatt csak 15-étől kell majd fizetni, ettől a dátumtól kezdve válthatjuk ki idényjegyeinket is. A 7 évnél fiatalabb gyerekek ingyen bemehetnek, az engedmény nélküli idényjegyért 1350 dinárt kell fizetni. Egyetemisták és nyugdíjasok számára a szezonjegy ára 1150 dinár, a hamisítás elleni védelemmel ellátott jegyek kidolgoztatásáért nem kell külön fizetni. A hónap derekától kezdve a strand kapui 8 és 24 óra között lesznek nyitva, pénteken és szombaton este hajnali egy óráig.