2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS, U17-es EB

A törökök ellen az elődöntőért

Ma déltől a törökök ellen játssza negyeddöntős mérkőzését a magyar válogatott a horvátországi U17-es Európa-bajnokságon. Szélesi Zoltán tanítványai csoportelsőként léptek a legjobb nyolc közé, miután kvartettjükben bravúrosan legyőzték a franciákat, döntetlent játszottak a skótokkal, majd magabiztosan verték Feröert. A törökök a spanyolok mögött csoportmásodikak lettek. A két csapat két héttel ezelőtt 0:0-s döntetlent játszott az Eb-re való felkészülésen.

Csonka András, a Ferencváros és a válogatott játékosa a pályán volt a törökök elleni felkészülési meccsen, szerinte a törökök a legjobb európai csapatokkal szemben is versenyképesek, kellemetlen a stílusuk, kemény, fizikális a játékuk, de a földjátékban is jól boldogulnak.

Szélesi Zoltán szerint Szoboszlai Dominik és társai jó esélyekkel pályáznak az egyenes kieséses szakaszban is: „Az egyik álmunk megvalósult, de a lefújás után azt mondtam a játékosoknak, hogy merjünk még többre vágyni. Innen már nincs veszítenivalónk, bátran készülhetünk a törökök ellen.” Az edző azt is elmondta, a csoportmeccsek pozitívumaira kell koncentrálniuk, csökkenteni kell a hibák számát, és a játékosok egyéni érdekeit a csapaténak kell alárendelniük.