2024. április 26., péntek
ASZTALITENISZ

Bombameglepetés Nagybecskereken

A nőknél érvényesült a papírforma, a férfiaknál viszont az alapszakasz során az első és a második helyet megszerző együttesek pályaválasztóként vereséget szenvedtek a rájátszás elődöntőjének első mérkőzésén.

A női Szuperligában már az idény előtt mindenki biztosra vette, hogy a címvédő Novi Sad és a törökkanizsai Obilić jut majd be a döntőbe, s ez szinte biztosra vehető, ugyanis az újvidéki együttes 4:0-ra nyert a Topolya ellen, az Obilić pedig 4:1-re győzte le a Radničkit. A visszavágókat ma játsszák, s nagy meglepetésnek kell történnie, hogy a két párharc közül akár az egyik is a harmadik mérkőzésen dőljön el.

A férfiaknál az alapszakasz során második helyen végző Panonija Újvidéken 4:1-re veszített a címvédő Crvena zvezdától. A vendégek közül Marko Jevtović két, Vladimir Radonjić és Robert Fišer egy-egy győzelemmel járult hozzá a csapata sikeréhez. A mai visszavágón a Panonijának kisebb csodára lesz szüksége, hogy Belgrádban legyőzze a C. zvezdát, és kiharcolja a harmadik mérkőzés jogát.

A férfiaknál azonban nem az újvidéki együttes veresége volt a legnagyobb meglepetés, mivel az újonc Palánka Nagybecskereken nyert a Banat ellen. A hazaiak az alapszakasz során valamennyi mérkőzésüket megnyerték, s kevesen számítottak arra, hogy a negyedik helyezett Palánka ellen szakad meg a sorozatuk. A vendégek közül Vlada Borčić teljesítménye emelhető ki, aki mindkét egyéni mérkőzését megnyerte, és a párosban is remekül játszott. Az utolsó mérkőzésen a Zoran Savić/Borčić kettős 1:2-es szetthátrányból fordította meg a mérkőzést, úgy, hogy mindkét játszmát 11:9-re nyerték meg. A Palánka a győzelmének köszönhetően lépéselőnybe került, de az biztos, hogy pokolian nehéz dolga lesz a visszavágón is, s óriási fegyvertény lenne az újonctól, ha a mai találkozón is legyőzné az alapszakasz első helyezettjét.

Szuperliga, rájátszás, elődöntő, férfiak: Panonija (2.)–Crvena zvezda (3.) 1:4 (De. Čonić–V. Radonjić 3:1, Katić–Jevtović 0:3, Martinović–Fišer 2:3, De. Čonić–Jevtović 1:3, Martinović–: Radonjić 0:3), Banat (1.)–Palánka (4.) 3:4 (Saleh–Z. Savić 3:2, Strugarević–V. Borčić 1:3, Majstorović–L. Jovičić 3:2, L. Lupulescu–V. Borčić 0:3, Majstorović–Z. Savić 1:3, Strugarević–L. Jovičić 3:0, Majstorović/Lupulescu–V. Borčić/Z. Savić 2:3).

Nők: Obilić (1.)–Radnički (4.) 4:1 (Recskó–Hajnal 3:0, D. Vignjević–Ágoston 3:0, I. Lupulescu–Tiragić 3:0, B. Vignjević–Ágoston 0:3, Lupulescu–Hajnal 3:0), Novi Sad (2.)–Topolya (3.) 4:0 (Fenyvesi–Barna 3:2, Truzsinszk–Haraszti 3:1, Makszuti–Halász 3:2, Surján–Brindza 3:0). A visszavágókat ma játsszák, Újvidéken 17, Topolyán pedig 18 órától.