2024. április 26., péntek

Segítsük Kalmár Erik gyógyulását!

A cerebrális paralízisben szenvedő, óbecsei Kalmár Eriken tavaly sikeresen hajtották végre az első őssejtbeültetést Bécsben, nemrégiben pedig egy újvidéki magánklinikán végezték el ugyanezt a beavatkozást. A fiúra május végén újabb őssejtbeültetés vár.

– Erik gyógykezelése nagyjából tízezer euróba kerül. Az újvidéki klinikán rá váró terápiához még ötezer euró hiányzik, ezt mi már nem tudjuk előteremteni, ezért nagyon számítunk a jóakaratú emberek segítségére, akik a 3030-as számra küldött “106” szövegű SMS-üzenettel vagy közvetlen utalással tudnak hozzájárulni a kisöcsém kezelési költségeihez – tudtuk meg Kalmár Izabellától.
Az orvosok korábban azt állították, hogy Erik állapotának a javulásához mintegy öt évre lenne szükség, ami rengeteg pénzbe kerül. A család egyedül nem képes fedezni a drága kezelések költségeit, ezért abban reménykednek, hogy ezúttal is lesznek olyanok, akik segítenek nekik abban, hogy a beteg fiú egyszer lábra állhasson, és kimondhassa az első szavakat.
A cerebrális paralízissel született Eriknek deformálódott a gerince, a bal lába rövidebb, járni, testhelyzetet egyedül felvenni, beszélni nem tud, és mindennap erős fájdalmak gyötrik. A fiú rehabilitációja és gyógyulása érdekében már számos koncertet és akciót szerveztek Óbecsén. Eriknek az SMS küldése mellett átutalással is lehet segíteni: dinárt a 160-429492-51 számlaszámra, devizát a 00-540-0001237.0 számlaszámra lehet küldeni, az IBAN RS35160005400001237041.