2024. április 26., péntek

Sikeres együttműködés

Orom és Csóka kapcsolatáról

A Csókai Művelődési és Oktatási Központ, valamint az oromi helyi közösség együttműködése márciusban kezdődött, amikor a méltán híres bánáti női és férfikórus lépett föl a forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett műsorban, jelentősen emelve annak színvonalát. Azóta folyamatosan pezsdítik a csókaiak az oromi kulturális életet, májusra is már előirányoztak két programot, ami Kormányos László, a központ korábbi igazgatója, jelenlegi tartományi képviselő kiváló szervezőkészségének köszönhető.

A csókai Articsókák múlt heti előadásának közönség

A csókai Articsókák múlt heti előadásának közönség

A múlt pénteken a csókai színészpalánták nevettették meg az oromi diákokat nagyszerű előadásukkal, a jövő hónapban pedig két programot szervez Kormányos Oromra. Május 5-én a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület nagytermében a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület drámacsoportja bemutatja Marc Camoletti Leszállás Párizsban című bohózatát, ezt követően a templomban lesz rendhagyó esemény.

Az oromi templomon a közelmúltban több renoválást végeztek, először a mennyezet szorult javításra, majd kívülről is ráfért a gondoskodás. Koncertet viszont még sosem tartottak ott, ezért is lesz rendhagyó a május 11-i esemény, amikor a szegedi Blissfull kvartett ünnepi koncertet ad az oromi Szűz Mária szeplőtelen szíve templomban.

Az oromi helyi közösség tanácsa, Lékó Róberttel és Nyilas Mihállyal az élen, összefogva a művelődési élet aktív résztvevőit és a civil szervezeteket, azon dolgozik, hogy minél inkább erősítse a közösségi érzést, az együvé tartozás gondolatát.