2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS

Díjazták a legjobbakat

A Szerbiai Labdarúgó-szövetség folytatta hagyományát, mely szerint díjakat oszt ki a legjobb és legígéretesebb játékosoknak, edzőknek és bíróknak.

A 2016-os év legígéretesebb játékosa Uroš Đurđević, a Partizan csatára lett, aki kimagasló teljesítményt nyújtott az U19-es és az U21-es válogatottban, ezután pedig meghívót kapott Slavoljub Muslin szövetségi kapitánytól a Grúzia elleni vb-selejtezős párharcra.

A legígéretesebb edző címét Nenad Lalatović kapta, aki a litvániai Eb-n és az új-zélandi vb-n egyaránt trófeáig vezette a szerb ifiválogatottat, és ugyanilyen sikerre készül a lengyelországi kontinenstornán is.

A legjobb bírói hármasnak járó elismerést a Milorad Mažić, Milovan Ristić, Dalibor Đurđević felállás vehette át, amely számos UEFA és FIFA felügyelte mérkőzést vezetett magas szinten.

A legígéretesebb bíró díját az FSS Nenad Minakovićnak, a fiatal, ambiciózus, tehetséges és határozott újvidéki sípmesternek ítélte oda.

2016 legjobb női játékosa Alegra Poljak lett. A játékos a szabadkai Spartacusban játszott, később pedig a Ferencváros labdarúgója lett, emellett a női válogatott vezéregyénisége.

A legígéretesebb női játékosnak Tanja Đapićot, a Vojvodina hálóőrét választották, aki a korosztályos válogatottak után a felnőttek között is szerepelt már.

A női labdarúgásban dolgozó legjobb edzőnek járó díjat Nemanja Savić, a Vojvodina edzője kapta, aki a női Szuperliga legfiatalabb csapatát vezeti az európai labdarúgás útjára.