2024. április 26., péntek
SZABADKA

Új tetőablakokat kapott az atlétikaklub

A Spartacus Atlétikaklub ünnepséget szervezett abból az alkalomból, hogy a dán Velux vállalat hat tetőablakot adományozott a klubnak. Tamara Milovanović, a Velux vállalat szerbiai részlegének igazgatója kiemelte, hogy hetvenöt éve, amióta a vállalat létezik, azon fáradoznak, hogy minél több levegőt és nappali fényt bocsássanak be az emberek otthonába.

– Választásunk azért esett az atlétikai klubra, mert fontosnak tartjuk, hogy a fiatal sportolók érezzék, van, aki támogatja őket és gondoskodik róluk – mondta Milovanović.

Tóth Róbert, a Stadion Közvállalat igazgatója elmondta, hogy a dán vállalat támogatása hozzájárul a Stadion Közvállalat erőfeszítéseihez, hogy húsz év nemtörődömség után lépésről lépésre az atlétikai klub eredményeihez méltó állapotba hozzák a stadion épületeit és annak környékét. Idén bemeszelik az épület belső, emeleti termeit, majd a földszinti részt is megfelelő állapotba hozzák.

– Hamarosan sor kerül a futópálya borításának cseréjére, a pénzügyi támogatást a tartományi költségvetésből várjuk. Szeretnénk, ha az új pálya színe kék lenne, fehér csíkokkal, tehát a Spartacus színeiben pompázna – mondta Nemanja Simović, a városi tanács sporttal megbízott tagja.

Karai László, a Spartacus Atlétikaklub alelnöke elmondta: megtiszteltetés számukra, hogy az országban elsőként, a Spartacus Atlétikaklub kapott támogatást tetőablakok formájában.

– Nagy dolog, hogy egy klub, melynek soraiból olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki résztvevők is kikerültek, egy világhírű vállalat látókörébe került. Mindez hatalmas elismerés klubunk számára – emelte ki Karai.