2024. április 26., péntek

Alternatív gyógymódok vására

Ingyenes előadások, vizsgálatok és konzultációs lehetőség várja az érdeklődőket

A hétvégén kerül megrendezésre a II. Egészség- és Alternatív Gyógyászati Vásár a Hotel Galleria átriumában, mellyel párhuzamosan több előadásra is sor kerül. Dr. Mohamed Badawi, a poliklinika tulajdonosa elmondta, az idén kétnapos lesz a vásár, mely szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig várja az érdeklődőket. A vásárra a Badawi Poliklinika szervezésében kerül sor a Hotel Galleria és a szabadkai önkormányzat támogatásával. A vásár célja, hogy népszerűsítsék a természetes és alternatív gyógyítási módokat, valamint, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Dr. Marija Krmpotić Badawitól, a poliklinika igazgatójától megtudtuk, az egészségvásár mellett összesen tizenegy előadást tartanak majd, melyeknek a Hotel Galleria konferenciaterme ad otthont.

– Az átriumban kiállítással egybekötött vásárt tartunk, ahol az érdeklődőknek lehetőségük lesz a poliklinika orvosaival, terapeutáival beszélgetni, megismerni az alternatív gyógymódokat, melynek keretében különféle vizsgálatokat, például vérnyomás- és vércukorszint-mérést is végzünk. Emellett több mint harminc kiállító standja is megtekinthető lesz, akik olyan termékeket készítenek, forgalmaznak, amelyek kapcsolatban állnak az egészséggel, többek között hidegen sajtolt olajak, természetes kozmetikumok, egészséges élelmiszerek, teák és hasonló termékek kapnak majd helyet a vásáron. Így amellett, hogy a látogatók közelebbi információt kaphatnak az alternatív gyógymódokról, lehetőségük lesz megismerkedni ezekkel a különleges termékekkel, melyeket meg is vásárolhatnak azokkal a könyvekkel egyetemben, amelyeket orvosaink írtak – mondta Marija Krmpotić Badawi. Kiemelte, a vásár teljesen ingyenes, mint ahogyan az előadáson való részvétel is, kivéve a dr. Ana Gifing Chrono táplálkozási programjáról szóló előadást, melyre szombaton 12 és 16 óra között kerül sor. A jegyeket a helyszínen lehet megvásárolni. A vásáron emellett kétszáz utalványt osztanak majd szét a résztvevők között, mellyel harminc százalékos árengedményt valósíthatnak meg a poliklinika egyes szolgáltatásaira.

Nebojša Skenderović, a vásár koordinátora még elmondta, a helyszínen egy infópultot is felállítanak, ahol tájékoztatást kaphatnak a látogatók az előadások időpontjáról és témájáról. Az egészségvásárt szórakoztató program teszi színesebbé.