2024. május 5., vasárnap

Újabb beruházások Törökkanizsa községben

Törökkanizsa községben a közművesítési munkálatok elvégzésére és az egyes létesítmények felújítására kiírt közbeszerzési pályázatok nyerteseivel találkozott Radovan Uverić polgármester és Radovan Jančić köztársasági képviselő. A kivitelezőkkel tartott megbeszélésen pontosították a határidőket és a község mint beruházó minőségi elvárásait.

A találkozón részt vett a nagybecskereki Ekogradnja Kft. igazgatója és az újvidéki Graditelj Építőipari Vállalat képviselője. A nagybecskereki cég végzi Gyála központjának rendezését 2,8 millió dinár értékben, valamint az oroszlámosi-szigeti határban található mezei út javítását 3,1 millió dinár értékben. A két beruházást a községi költségvetésből finanszírozzák.

Az újvidéki Graditelj a törökkanizsai vízvezeték-hálózat javítását kapta meg, a munkálatok értéke meghaladja a 12,4 millió dinárt, amit tartományi és községi forrásokból teremtenek elő. A Graditelj Szerbkeresztúron, a Dusán cár utcában az útburkolat egy részének javítási munkáit is elnyerte 3,2 millió dinár értékben, amit ugyancsak a községi költségvetésből fedez az önkormányzat. A beruházások kivitelezésének a határideje június elseje, amit a nyertes cégek ígéretük szerint be is fognak tartani.

A községi vezetés a választások előtt tett ígéreteinek megfelelően odafigyel a község minden településére, a finanszírozási lehetőségek tükrében folyamatosak a közüzemi fejlesztések. A nyár folyamán a törökkanizsai és az oroszlámosi általános iskola épületének javítása lesz soron. A dűlőutak rendbehozatala és a szennyvízhálózat kiépítésének folytatása is napirenden szerepel. A törökkanizsai önkormányzat terveinek a megvalósításában számíthat tartományi és a köztársasági támogatásokra egyaránt.