2024. április 26., péntek
ADAI KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Állami földek és licitációs bizottság

Az adai képviselő-testület csütörtök esti ülésén megszavazta a községi mezőgazdasági földekre vonatkozó 2017-es programot, amellyel kapcsolatban Apró László, az önkormányzat szakembere elmondta, hogy a községben található 1861 hektárnyi állami mezőgazdasági földterületből bérbeadásra 1725 hektár van előirányozva, 130 hektár viszont kiadásra alkalmatlan. Az utóbbi kategóriába elsősorban a vagyon-visszaszármaztatásból visszaadott parcellák tartoznak, valamint azok a földterületek, amelyeken erdő vagy épületek találhatók. A bérletre szánt 1725 hektárból 1390 hektárt az előbérleti joggal rendelkező 45 állattartónak szánták, 10 hektárt pedig a moholi Idősek Otthona használhat bérmentve. Licitációra 330 hektárt kínálnak föl, mégpedig az adai kataszterben 195, Moholon 79, Völgyparton 17 és Törökfaluban 38 hektárt. Megjegyezte, hogy a vagyon-visszaszármaztatás, a konverzió és az új vízügyi törvény miatt a kiadható állami terület folyamatosan csökken.

Az ülésen a képviselő-testület kinevezte az állami földek bérbeadását lebonyolító szakbizottság tagjait, akik a következők: Zoran Dragin (elnök), Apró László, Kós Attila, Molnár József, Ugrnov Szilvia.

Végezetül a testület Apró Bakai Magdolna pszichológust nevezte ki a községi szociális gondozó központ megbízott igazgatójává egyéves időszakra.