2024. április 26., péntek

Lemondott Bojan Pajtić

Bojan Pajtić, a Demokrata Párt volt elnöke tegnap bejelentette, hogy lemond köztársasági képviselői mandátumáról, ezzel is kifejezve az elmúlt napokban utcára vonuló tiltakozó diákok és hallgatók iránti támogatását.

– Azok, akiktől ezt az országot kölcsön kaptuk, elutasítják, hogy úgy tegyenek, mintha egy jogállamban, egy demokratikus, rendezett – szabad országban élnének. Mert a hazugság államában nincs szabadság. Joguralom nélkül nincs szabadság. A hatalom ellenőrzése és megosztása nélkül nincs szabadság – tette közzé Bojan Pajtić a Facebook profilján. Mint írta, tisztában van vele, hogy a tanult fiatalokban mekkora megvetést váltanak ki azok, akik megvásárolt diplomával a zsebükben uralkodnak Szerbia felett, miközben a gyerekeink évekig szorgalamasan tanulnak, és hiábavalóan reménykednek, hogy a tanulás a végén mégis kifizetődik.

Tamara Tripić, a DP alelnöke már tegnap délután bejelentette, hogy Bojan Pajtić helyére dr. Dušan Milisavljević kerül, s örömét fejezte ki, hogy egy olyan ember tölti be a köztársasági képviselői posztot, aki mindig a polgárok mellett állt és aki mindig is védte azokat az értékeket, melyek miatt a Demokrata Párt is létezik.