2024. április 26., péntek
TENISZ

Federer–Nadal a nyolcaddöntőben?

A szerencse a világelső Andy Murray mellé állt az idény első 1000-es tornája, az Indian Wells-i sorsolásán. A skótnak a felső ágon csaknem szabad az útja az elődöntőig, amelyben Stan Wawrinka lehet az ellenfele, az alsó ágon pedig Đoković, Federer, Nadal, Nisikori, Čilić, Dimitrov, Del Potro, Kyrgios és A. Zverev bármelyike csak nagyon erős meccsek rostáján át juthat a zárószakaszba.

A 32 kiemelt – tehát Đoković is – erőnyerő a rajton. A volt világelső szerbnek azt követően, ha a legmagasabban rangsoroltakat kapja, a brit Kyle Edmund, az argentin Juan Martín del Potro, a nyolcaddöntőben Kyrgios vagy Zverev, a negyeddöntőben Federer vagy Nadal és az elődöntőben Nisikori, Čilić vagy Dimitrov következhet. A fentiekből adódik, hogy a két legjobb fiatal, Kyrgios és Zverev a 3. fordulóban, az idei Australian Open döntősei, Federer és Nadal pedig a nyolcaddöntőben találkozhatnak, továbbá, hogy a jelenlegi három legtrófeásabb teniszező, Federer, Nadal és Đoković közül csak egy szerepelhet az elődöntőben. Játszik Viktor Troicki is, aki az 1. fordulóban az ukrán Alekszandr Dolgopolovval találkozik. Viktor 2:0-ra vezet, de már hat éve nem játszottak.

Indian Wellsben a legjobbak közül csak a sérült Miloš Raonić hiányzik, míg Gasquet, Simon és Ferrer távolléte nem lesz annyira észrevehető. A nőknél a sérült Kvitován és a nemrég szült Azarenkán kívül hiányzik a sorsolás után visszalépett világelső Serena Williams is, ami azt jelenti, hogy március 20-án a német Angelique Kerber mindenképpen visszaveszi a női trónt.

A selejtezőben Dušan Lajović három játszmában verte a horvát Ivan Dodigot, és a tábláért a német Tobias Kamkével játszik, míg Fucsovics Mártont az amerikai Denis Kudla győzte le.

INDIAN WELLS. – A férfitorna selejtezőjének 1. fordulójában: Lajović–Dodig 5:7, 7:5, 6:0, Kudla–Fucsovics 6:3, 6:3.

CSUHAJ. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Gao–Stojanović 6:4, 6:3, Alekszandrova–Gálfi 7:6, 6:4.

SÃO PAULO. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Lukács–Gamiz 7:5, 6:1.

ORLANDO. – A női ITF-torna selejtezőjének döntőjében: Stolmár–Kissel 6:4, 6:2.