2024. április 26., péntek

Rázós eset

A kelebiai pácienseket a Halasi úti egészségházban fogadják

A kelebiai rendelőben február elejétől nem fogadják a pácienseket, ugyanis az elektromos vezeték és vízvezeték felújítása miatti munkálatok alatt be kellett zárni az épületet. Az egészségház pácienseit a felújítás befejezéséig a Halasi úti négyes számú rendelőben fogadja a doktornő. Az egészségház bezárásának okáról és a felújításokról dr. Mila Bogdanović Dujmićtyal, a szabadkai Egészségházak igazgatónőjével beszélgettünk.

A kelebiai egészségház a felújítási munkálatok idejére zárva tart (Fotó: Gergely Árpád)

A kelebiai egészségház a felújítási munkálatok idejére zárva tart (Fotó: Gergely Árpád)

– A kelebiai rendelőben a téli nagy hidegek során az elektromos vezeték meghibásodott, a doktornő bejelentette, hogy néhányszor megrázta az áram. Azonnal elküldtük a villanyszerelőnket, hogy nézze át, és egy vállalatot is felkértünk az elektromos vezeték felülvizsgálására. Írásbeli jelentést kaptunk, hogy nem biztonságos az épület, fel kell újítani a vezetéket. Az említett egészségházról tudni kell, hogy több részből áll az épület, van olyan rész, ahol a vízvezeték valamennyivel mélyebben van elhelyezve a földben és ez a rész a télen be is fagyott, ennek következtében az épületnek abban a részében nem volt víz, ezt a problémát vízadagoló készülékekkel hidaltuk át. A törvény értelmében a vízvezeték felújítási munkálataira, valamint az elektromos vezeték felújítási munkálataira ki kellett írnunk a közbeszerzési pályázatot, ami még folyamatban van. Csak miután lezárult a közbeszerzési pályázat, akkor kezdődhetnek el a munkálatok. Maga az épület jó állapotban van, a nyáron kívül-belül ki lett meszelve, és a tetőszerkezeten is újítottunk – mondta dr. Mila Bogdanović Dujmić.

A pácienseket február eleje óta a Halasi úti négyes számú egészségházban fogadja a doktornő. A betegeknek nem kell aggódniuk az egészségügyi dokumentációik, kartonjaik miatt, ugyanis elektronikus kartont vezetnek, ahol minden adatot rögzít a doktornő vizsgálat alkalmával.

– A Halasi úti rendelőbe való ideiglenes átköltöztetés a helyi közösség vezetőségének a választása volt, ennek a legfőbb oka, hogy közvetlenül az egészségház előtt áll meg a busz. A kelebiai egészségházhoz tartozó páciensek vizsgálati időpontot a Halasi úti egészségházban kaphatnak személyesen, vagy telefonon, de folyamatban van még egy telefonszám biztosítása is. Reményeink szerint április elejére el kellene, hogy készüljön a felújítás, és akkor visszaállhat a régi rend. Ha esetleg tovább tartanának a munkálatok, arról mindenképpen értesíteni fogjuk a helyi közösséget és a polgárokat – mondta tájékoztatójában a szabadkai Egészségházak igazgatónője.