2024. április 26., péntek

Belügyminisztérium: Vizsgáljuk a gyermekrablással kapcsolatos feljelentést

A Belügyminisztérium dolgozói vizsgálatot indítottak annak a polgárnak a feljelentése nyomán, aki állítólag látta amint Újbelgrádban egy gyereket erőszakkal egy személygépkocsiba tuszkoltak – közölte a rendőrség.

A rendőrség megtesz minden tőle telhető intézkedést, és vizsgálja a feljelentés állításait. Ezen kívül hangsúlyozták, hogy hamarosan közzéteszik a keresett személygépkocsi fényképét.

Egy hároméves kislányt raboltak el Újbelgrádban, a szemtanúk állítása szerint egy Mini Morris típusú személygépkocsiba löktek be, közölték a belgrádi médiumok. A sajtó közölte a tanúk állítását, hogy osztrák rendszámtáblás személygépkocsiról van szó.

A Novosti azt írja, hogy a kislányt 12:30-kor rabolták el az Oton Zupančić utca 20. házszám előtt, Újbelgrádban, és hogy az esetről a polgárok értesítették a rendőrséget.

Ugyanakkor azt is közölték, hogy a Belügyi Titkárságon azt mondják, hogy senki, sem a szülők, sem pedig a rokonság nem jelentette a kislány eltűnését, és hogy a rendőrségi egységek a terepen vannak.

A Blic azt írja, hogy névtelen bejelentésről van szó.

A rendőrséget a telefonszámukon értesítették a gyermekrablásról. Az illető, aki az esetet jelentette nem mutatkozott be, és annyit mondott, hogy a gyereket Újbelgrádban rabolták el, és hogy egy Mini Morrisba tették. A bejelentő nem közölte sem a gyermek nemét, sem a korát, a bejelentés után megszakította a telefonkapcsolatot – mondják a Szerbiai Belügyminisztériumban.

A bejelentés után keresést indítottak a fekete színű Mini Morris után, azonnal mozgósították a határrendőrséget, ha netán a gyermekrablók megpróbálnák átlépni a határt.

A rendőrség megpróbálja felderíteni a feljelentő kilétét, de egyelőre nem sikerült a nyomára jutni, közölte a Blic.