2024. április 26., péntek

Újabb próbálkozás

A Városi Közlekedési Közvállalat az idén újra megpróbálja bevezetni az elektronikus jegymegfizettetési rendszert

Az előző évekhez hasonlóan, a városi tömegfuvarozással foglalkozó közvállalat újra nekirugaszkodik, és pályázatot ír ki annak érdekében, hogy bevezesse az elektronikus jegymegfizettetési rendszert Újvidéken. A Városi Közlekedési Közvállalat az idén 115 millió dinárt különített el az újítás bevezetésére, de egyelőre nem tudni, hogy mikor írják ki a pályázatot, mert a közvállalat prioritása az új autóbuszok beszerzése.

Ha sikerülne bevezetni az új jegymegfizettetési rendszert, akkor kedvezményesebben buszozhatnának az újvidékiek (Dávid Csilla felvétele)

Ha sikerülne bevezetni az új jegymegfizettetési rendszert, akkor kedvezményesebben buszozhatnának az újvidékiek (Dávid Csilla felvétele)

Abban az esetben, ha az idén sikeres lenne a pályázat, és bevezetnék az elektronikus megfizettetési jegyrendszert, a 40 éve működő jegyvásárlási módszer megszűnne, és a városi fuvarozás hasonlóképpen funkcionálna, mint Belgrádban az elektronikus Bus plus jegyrendszer.

Emlékeztetőül: a közlekedési vállalat már legalább egy évtizede próbálkozik a korszerű menetjegy-megfizettetési rendszer bevezetésével, de a munkálatok kivitelezőjének kiválasztása érdekében kiírt pályázatok sorra sikertelenek voltak, mivel a jelentkezők között mindig voltak olyanok, aki panaszt nyújtottak be a pályázati kiírásban észlelt szabálytalanságok miatt.

A 021.rs hírportál beszámolt arról, hogy a legutóbbi pályázati kiírás 2014-ben volt, azóta a közvállalat nem is írt ki új pályázatot. A három évvel ezelőtti pályázati kiírására a belgrádi Mihajlo Pupin Kft., az ugyancsak fővárosi Apex Solution Technology, a pulai Penta Kft. és az isztambuli Asis Elektronik vállalat jelentkezett. Akkor az Apex vállalat ajánlata volt a legmegfelelőbb, ők 116 millió dinárért készítették volna el az elektronikus megfizettetési rendszert, a munkálatokat pedig 75 nap alatt befejezték volna. Ez a vállalat készítette el a belgrádi Bus plus jegyrendszert is. A 2014-ben kiírt pályázatot érvénytelenítették, mert egyetlen egy pályázó sem tett eleget a pályázat technikai feltételeinek. Ekkor 130 millió dinárt irányoztak elő erre a célra a városi költségvetésben, többet mint az idén.

Ha valamilyen csoda folytán sikerülne az idén bevezetni az új jegyrendszert, akkor az utasok több jegycsomag közül válogathatnának, az elektronikus kártyákat a kioszkokban megvásárolhatnák, és bővülne a jegyfizetési lehetőségek skálája.