2024. április 26., péntek
AZ ÉV SPORTOLÓJA – NAGYBECSKEREK

Engler Lajos életműdíjat kapott

Nagybecskerek sportszövetsége az egyesületek jelölései alapján kiosztotta a tavalyi év legjobbjainak járó díjakat. Az olimpiai sportágaknál a felnőtt férfiak kategóriájában a Proleter birkózója, a riói olimpiát is megjárt Nemes Viktor végzett az élen, míg a nőknél az úszóklub versenyzőjét, Katarina Simonovićot választották meg 2016 legjobbjának. Engler Lajost, az egykori jugoszláv válogatott kosárlabdázót, aki korábban a Magyar Szó szerkesztőjeként is dolgozott, életműdíjjal tüntették ki. Díjat kapott még Zoran Slavić egykori kiváló kosárlabdázó, aki a Partizan győzelmi sorozatát írta meg, amit megfilmesítettek.

Díjazottak, nők, olimpiai sportágak, felnőttek: Katarina Simonović (úszás). Ifik: Marina Radičević (karate). Serdülők: Rada Perović (röplabda). Nem olimpiai sportágak, felnőttek: Aleksandra Aranitović (erőemelés). Ifik: Marina Đekić (kick-box). Serdülők: Vladana Obrenić (teke). A legjobb női csapat: Kristal (teke). A legjobb női parasportoló: Valentina Manojlov (asztalitenisz).

Férfiak, olimpiai sportágak, felnőttek: Nemes Viktor (birkózás). Ifik: Đorđe Salapura (karate). Serdülők: Bogdan Kovačević (úszás). Nem olimpiai sportágak, felnőttek: Stefan Janjatović (savate). Ifik: Bojan Gostojić (repülőmodellezés). Serdülők: Kökény Andrej (dzsiudzsicu). A legjobb férfi csapat: Proleter (birkózás). A legjobb parasportoló: Surányi László (sportlövészet).

A legjobb edző: Zoran Šipka (sportlövészet).

A legjobb sportmunkás: Dušan Popadić (teke).

A legjobb sportorvos: Ognjen Tutorov.

A legjobb játékvezető: Igor Virijević (vízilabda).

Díj a sport népszerűsítéséért: Nenad Jonjev.

Életműdíj: Engler Lajos.