2024. április 26., péntek

Nebojša Stefanović Nagybecskereken

Nagybecskereken csökkent a bűncselekményeknek a száma, jó a helyi önkormányzat és a rendőrség együttműködése. Erről tanúskodik a rendőrségnek adományozott járművek és a felszerelés is, amit Nagybecskerek városa egy határon átnyúló IPA-projektum keretében nyert el- jelentette ki Nebojša Stefanović belügyminiszter szombaton Nagybecskereken.

Fotó: Kecskés István

Fotó: Kecskés István

A belügyminiszter részt vett a város főterén megrendezett rendőri felszerelés és technikai eszközök kiállításán. A kiállítást a Rendőrség a közösségben nevű projektum keretében tartották meg.
Nebojša Stefanović megköszönte Čedomir Janjić polgármesternek, hogy Nagybecskerek önkormányzata tűzoltókocsikat és csónakokat adományozott.

A belügyminiszter Bégaszentgyörgy községnek is meghálálta azt a két járművet, amelyet a belügyminisztériumnak ajándékoztak, az eseményen jelen volt Mitar Vučurević , Bégaszentgyörgy polgármester is.

A belügyminiszter megdicsérte a nagybecskereki rendőrség munkáját, az erőfeszítéseiknek köszönhetően a város területén a bűnözés több mint 10 százalékkal visszaesett és nincsenek jelentősebb bűnszövetkezetek, melyek veszélyeztetnék s polgárok biztonságát.

Fotó: Kecskés István

Fotó: Kecskés István

A rendőrség hatékonyságának a növelése érdekében több szakképzett dolgozót alkalmaznak majd a jövőben, több rendőr jut az iskolák felügyeletére, jobb technikai eszközöket kapnak, ezeknek köszönhetően jobb eredményeket érhetnek el.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a rendőrségnek nem kell még jobban dolgoznia. Ennek érdekében pedig még több megfelelő szakképesítésű dolgozót alkalmaznak országszerte, több rendőr jut az iskolák felügyeletére, jobb technikai eszközöket biztosítanak, amivel majd jobb eredményeket érhetnek el munkájukban.
Čedomir Janjić polgármester elmondta, hogy a járműveket és a felszerelést egy szerb–román IPA-projektum megvalósításának köszönhetően sikerült megvásárolni. A pályázatra összesen 828 080 eurós támogatást kaptak, amiből a szerbiai partner részére 523 080 eurót hagytak jóvá.

Az önkormányzat többek között egy Dacia Sandero személygépkocsit, motorcsónakot és lézeres radart ajándékozott a rendőrségnek.