2024. április 26., péntek

Nem állunk meg!

Két gyár, két titulus nem elég, folytatjuk városunk építését – üzente többek között Miloš Vučević polgármester a Szerb Nemzeti Színházban szerda este megtartott, városnapi ünnepségen.

A rendezvényt február 1-je, Újvidék városnapja alkalmából szervezik meg minden évben a színház nagytermében, az idén is jelen voltak politikai- és közéletünk kimagasló személyiségei, katonaságunk képviselői, testvérvárosaink illetékesei…
A polgármester ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy a város legutóbbi születésnapja óta eltelt időszakban Újvidék győzedelmeskedett ugyan, de nem véletlenül: Az Európa Kulturális Fővárosa 2021 és az Európa Ifjúsági Fővárosa 2019 címek nem véletlenül illettek meg bennünket, hatalmas munka, remény és hit áll mögöttük. Akárcsak a parkok, sugárutak, gyárak, hidak megépítése mögött. Ez így, ilyen módon jellemző Újvidékre. Városunk történelmét évszázadokon keresztül azok írták, akik nagyot álmodtak, és őszintén hittek benne, és eszük ágában sem volt meghátrálni. Építettek, és építenek immár 269 éve, 1748 óta. Akkor kezdtünk el polgáriasodni, biztosak vagyunk abban, hogy nagyon nehéz volt olyan Újvidéket kialakítani, mint amilyen a város ma – mocsártelepülésből európai főváros! Soha nem fogjuk feladni a harcot, nem fogunk támaszkodni a véletlenszerűségekre, ilyen módon fogjuk továbbra is szeretni városunkat. Két új gyár, két titulus kevés, nem állunk meg, tovább építjük városunkat, mert ő megérdemli ezt! – hallottuk többek között a polgármestertől.