2024. április 26., péntek
JÉGKORONG

A Jormas és a Jesenice tornagyőzelme

A finn Jormas és a szlovén Jesenice csapatainak sikereivel ért véget Szabadkán a 12. Winter Classic nemzetközi veterán jégkorongtorna, amelyre idén összesen tizenhárom csapat érkezett Szlovéniából, Magyarországról, Finnországból, Bulgáriából, Szlovákiából és Szerbiából. A +30-as korosztályban az öt csapat versengéséből már nem először a szlovén Jesenice került ki győztesen. A szlovén együttes és a szabadkai Spartacus az első négy mérkőzését magabiztosan nyerte, az utolsó fordulóban pedig egymás között döntötték el, melyikük nyeri a tornát. Az első játékrészt követően a szlovénok egy gólt lőttek az egész tornán kimagasló teljesítményt nyújtó Vastag Zoltán hálójába, majd a második húsz percben még néggyel megtoldották ezt, így 5:2-es győzelmet ünnepelhettek a lefújás után.

Szinte már természetes, hogy újból a Jesenice csapatáé a tornagyőzelem, játékos-pályafutásom alatt is csak egyetlen alkalommal tudtuk őket legyőzni. A szlovén hokisok megszakítás nélkül nyolcéves koruk óta folyamatosan jégkorongoznak, ami meg is látszik a játékukon. Amíg volt erőnk, próbáltuk tartani az eredményt, de mi csak másfél hónapot edzhettünk jégen, ami elég kevés. Szerencsénk sem volt, ugyanis a mérkőzés elején kihagytunk néhány helyzetet, ők ezt a későbbiekben megbüntették – mondta Vastag Zoltán, a Spartacus kapusa.

A +40-es korosztály ezúttal népesebbnek bizonyult, hiszen összesen nyolc együttes bűvölte a pakkot, két négyes csoportban. Az első helyet a finn amatőr játékosokból álló Jormas szerezte meg, miután a döntőben 1:1-es döntetlent követően a büntetők biztosabb értékesítésével 2:1-re verte az egykori csehszlovák II. ligás játékosokat is soraiban tudó szlovák Old Boys gárdáját. A bronzérmet a bolgár Old School szerezte meg az újvidéki Vojvodina elleni 5:0-s győzelmével, a Spartacus csapata pedig az 5. helyen zárta a tornát, miután többek között Ladócki Csaba mesterhármasával ugyancsak 5:0-ra nyert a szlovén Prevoje ellen.

A színvonal nem csökkent, ugyanakkor feltűnő, hogy +40-es mezőnyben ezúttal több csapat vett részt a tornán, mint a fiatalabbak mezőnyében. Elsődleges célunk, hogy kiváló házigazdák legyünk és jó tornát rendezzünk, amit a visszajelzések alapján el is mondhatok. Az időjárás is megfelelt, ilyen jó időnk már régen volt, a jég is sokkal jobb minőségű volt, mint az előző években. Több csapat már jelezte, hogy jövőre is ellátogat a tornánkra – mondta Ladócki Csaba, a torna egyik szervezője, a +40-es csapat játékosa.

A torna eredményei, +30-as korosztály: Spartacus–Drvene nogice 5:2, Jesenice–Kiskőrös 17:2, Spartacus–Panters 5:2, Jesenice–Panters 9:1, Drvene nogice–Panters 3:6, Jesenice–Drvene nogice 10:1, Spartacus–Kiskőrös 4:0, Kiskőrös–Drvene nogice 1:6, Spartacus–Jesenice 2:5. A sorrend: 1. Jesenice, 2. Spartacus, 3. Panters (szlovén), 4. Drvene nogice, 5. Kiskőrös.

+40-es korosztály, A csoport: Spartacus–Drvene nogice 5:1, Old School–Jormas 0:3, Spartacus–Jormas 1:5, Old School–Drvene nogice 5:0, Spartacus–Old School 0:1, Jormas–Drvene nogice 0:0. B csoport: I. D. Play For Fun–Vojvodina 0:12, Old Boys–Prevoje 8:1, Vojvodina–Prevoje 2:1, Old Boys–I. D. Play For Fun 9:2, Vojvodina–Old Boys 0:1, Prevoje–I. D. Play For Fun 3:1. A 7. helyért: Drvene nogice–I. D. Play For Fun 6:1. Az 5. helyért: Spartacus–Prevoje 5:0. Bronzmérkőzés: Old School–Vojvodina 5:0. Döntő: Jormas–Old Boys 1:1, büntetőket követően 2:1.