2024. április 25., csütörtök

Karriernapok a Jégerdőben

A Duna parkban megszervezett Jégerdő rendezvény keretében a Delphi amerikai vállalat karriernapokat tartott

Az érdeklődők megtudhatták, mivel foglalkozik a Delphi, milyen munkahelyeket kínál, akik pedig pályázni szerettek volna a felkínált munkahelyekre, azonnal átadhatták az életrajzukat és kitölthették a szükséges űrlapokat. A Delphi képviselőinek meglepetésére, nagyon sokan érdeklődtek a vállalat és a munkahelyek iránt, a karriernap első órájában több mint ötvenen kértek tájékoztatást az amerikai vállalat standjánál.

Kétnapos karriernapot tartott a Duna parkban a Delphi vállalat, sokan érdeklődtek a munkahelyek iránt (Ótos András felvétele)

Kétnapos karriernapot tartott a Duna parkban a Delphi vállalat, sokan érdeklődtek a munkahelyek iránt (Ótos András felvétele)

– Annak örülnék legjobban, ha az alkatrészek csomagolási részlegében dolgozhatnák. Mivel tapasztalattal is rendelkezem, szerintem nagy eséllyel pályázok a munkahelyre. Azért szeretnék dolgozni a Delphi vállalatban, mert az állás biztosnak tűnik, Szerbiában viszont főleg idényjellegű munkákat kínálnak. A fizetésem és az előléptetés esélye az elvégzett munkám minőségétől függ, ami szintén tetszik – mondta Darian Vujanović, aki hasonló munkabeosztásban dolgozott a szlovákiai Mehle vállalatban.

A Delphi vállalat családias környezete vonzó sok munkanélküli újvidéki polgár számára. A Dnevnik napilap beszámolt arról, hogy mivel az amerikai vállalat azt tervezi, hogy 2017-ben további 1000 munkahelyet nyit, több pályázatot is kiírtak az új munkaerő toborzására. A legtöbb szabad munkahely a termelésben van, raktáros és logisztikai támogatást irányító munkásokat is keresnek stb.

– A jelentkezők közül egyesek már tudják, hogy pontosan melyik munkakör érdekli őket, másoknak viszont segítünk, elmagyarázzuk, hogy milyen lehetőségeket kínálunk, és együtt megbeszéljük, mire pályázhatnának. Arra törekszünk, hogy elnyerjük Újvidéken és környékén a legjobb munkaadónak járó címet. Eddig több mint 1400 személynek biztosítottunk munkát, vállalatunkban minden a munkaügyi törvénnyel összhangban történik. Azt tervezzük, hogy februárban újabb karriernapot tartunk, és a foglalkoztatási vásárokon is részt szeretnénk venni. Az sincs kizárva, hogy saját szervezésű foglalkoztatási vásárt szervezünk – mondta Nataša Dragičević, a Delphi vállalat emberi erőforrásainak a szakértője.