2024. április 26., péntek

Télikabátok a rászorulók számára

Nagy-Britannia és Horvátország városai után, Újvidék is csatlakozott a humanitárius kabátakcióhoz.
A városközpontban lévő La Vista galériában gyűjtik az adományokat.

– A közösségi oldalakon láttuk ezt a kezdeményezést, amely a szigetországból indult. Az újvidéki akciót Pobor Zoran és Gvozdenović Dragan indítványozta, valamint jómagam is csatlakoztam ehhez az emberbaráti akcióhoz – mondta Vesna Maroš, a galéria tulajdonosa.
– Egy ruhafogast állítottunk a galéria elé, Ha van hozzál, ha nincs, vidd el mottóval. Valójában az a célunk, hogy kabátokat, dzsekiket, pulóvereket gyűjtsünk a hajléktalanok és a szegény polgárok számára. Ahhoz képest, hogy az akciót csütörtökön indítottuk el, igen sok polgár hozott már téli holmit. Tegnap és ma 4-5 kabát már gazdára is talált. Mintegy 30 éve vagyok már a város központjában, sok embert látásból is ismerek, és azoknak, akik elvitték a kabátokat, tényleg szükségük van a segítségre – mondta Vesna.
Azok a polgárok, akik szeretnének csatlakozni ehhez a nemes akcióhoz, a Templomudvarból nyíló Mita Ružić utca 2. alatti épületbe vihetik el a téli holmikat, minden este hat óra után. Az akció egész télen tart majd, azaz mindaddig, amíg igény lesz a télikabátokra. A fennmaradó ruhákat az akció befejeztével a hajléktalanok befogadóközpontjának adományozzák.