2024. április 26., péntek
TENISZ

Đoković Verdascóval kezd

A címvédő Novak Đoković első melbourne-i ellenfele az a spanyol Fernando Verdasco lesz, akit tíz napja csak csodával határos módon, öt meccslabdát mentve győzött le a dohai elődöntőben. A volt világelső szerb, ha túljut az első akadályon, szolid sorsolással haladhat a hetedik titulusáért a hétfőn kezdődő Australian Openen, hisz az elődöntőig a ranglistán 8. osztrák Dominic Thiem ígérkezik a legnehezebb ellenfélnek.

Verdasco után az üzbég Denisz Isztomin vagy egy selejtezős következik, a 3. fordulóban a brit Kyle Edmund vagy a spanyol Roberto Carreno, a 4. körben pedig a bolgár Grigor Dimitrov vagy a francia Richard Gasquet a valószínű ellenfél. A negyeddöntőben Thiemen kívül a belga David Goffin és a horvát Ivo Karlović is következhet, a négy között pedig a Rafael Nadal, Miloš Raonić, Gaël Monfils, Alexander Zverev négyes egyike jöhet. A felső ágon fut Andy Murray, Stan Wawrinka, Kej Nisikori és Roger Federer.

Nadal a 3. fordulóban találkozhat A. Zverevvel, Murray pedig a negyeddöntőben Federerrel, akinek a sorsolását mintha valaki tréfás kedvű válogatta volna. A 35 éves svájci ugyanis az első két fordulóban selejtezőssel mérkőzik, azután pedig a 18. nagy serlegéért zsinórban öt top 10-es játékost kellene legyőznie. A 3. fordulóban a cseh Tomáš Berdych, azután Nisikori, Murray, Wawrinka, végül az alsó ág legjobbja lehet Federer ellenfele.

Az eszményi nyolcaddöntő párjai: Murray–Pouille, Nisikori–Berdych (Federer), Wawrinka–Kyrgios, Čilić–Tsonga, Monfils–Nadal, Raonić–Bautista (Ferrer), Thiem–Goffin, Đoković–Dimitrov.

Viktor Troicki a bosnyák Damir Džumhurral, Dušan Lajović pedig a francia Stéphane Robert-rel kezd.

A nőknél Babos Tímea első ellenfele az amerikai Nicole Gibbs, ami első meccsük, Jelena Jankovićot pedig a német Laura Siegemunddal sorsolták össze. A német tavaly az Australian Open 2. fordulójában győzte le Jelenát. A női selejtező 2. fordulójában Gálfi Dalma simán veszített a macedón Lina Gyorcseszka ellen, és még nagyobb meglepetés Aleksandra Krunić súlyos veresége az orosz Anna Blinkovától, így valamennyi szerb és magyar kiesett.

A brit Konta Johannna Sydney-ben Agnieszka Radwańskát győzte le pályafutása 2. WTA-titulusáért, ugyanott Viktor Troicki kikapott a luxemburgi Gilles Müllertől, így nem lehet a torna háromszoros bajnoka. Janko Tipsarević döntős a bangkoki challengeren, és a serlegért a ranglistán 283. kínai Li Zsivel játszik. 

MELBOURNE. – Az Australian Open női selejtezőjének 2. fordulójában: Gyorcseszka–Gálfi 6:1, 6:1, Blinkova–Krunić 6:2, 6:1.

SYDNEY. – A férfitorna elődöntőjében: Müller–Troicki 6:3, 7:6, Evans–Kuznyecov 6:2, 3:6, 6:3.

AUCKLAND. – A férfitorna elődöntőjében: Sousa–Bagdatisz 6:1, 7:5, Sock–Johnson 6:4, 6:3.

SYDNEY. – A női torna döntőjében: Konta–A. Radwańska 6:4, 6:2.

HOBART. – A női torna elődöntőjében: Niculescu–Curenko – küzdelem nélkül, Mertens–Fett 6:4, 6:0.

BANGKOK. – A challenger elődöntőjében: Tipsarević–Altmaier 6:3, 6:3.

DAYTONA BEACH. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Kalinyina–Lukács 6:3, 7:6.

ANTALYA. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Morderger–Radanović 6:2, 3:6, 6:3.