2024. április 26., péntek

Nyugodtan telt a szilveszter Újvidéken

A tartományi székvárosban 4 helyszínen több mint 40 ezren köszöntötték 2017-et. A rendezvénysorozat fő helyszíne a Szabadság tér volt, a itt mintegy 20 ezeren voltak kíváncsiak Zdravko Čolić koncertjére és az újévi tűzijátékra.

Fotó: Diósi Árpád

Fotó: Diósi Árpád

A köztisztasági vállalat közlése szerint a szilveszteri buli után Újvidék utcáiról hét tonna szemetet gyűjtöttek össze. A mentőszolgálat beszámolója szerint a riasztások számát tekintve szilveszter átlagos éjjelnek számított, ugyanis mindössze 51 esetet láttak el. A Szabadság téren 9 személyt alkoholproblémák miatt kellett ellátniuk a mentősöknek, többen kisebb verekedésekben sérültek meg, a Futaki úton pedig egy személy törött üveggel vágta el a kezét. Az óév utolsó napján csupán egy komolyabb esetük volt, amikor is Sremska Kamenicán egy közlekedési balesethez riasztották, amelyben egy férfi könnyebben megsérült. A tűzoltóság és a rendőrség beszámolója szerint nem történt komolyabb incidens.
A 2017-es szilveszeri rendezvénysorozat szervezői már készülnek már az ortodox szilveszterre is, amely január 13-ára esik, ekkor a Szabadság téren az NS2021 szimfonikus zenekar, Sergej Trifunović színész és Boban Marković fúvószenekara lép fel.