2024. április 26., péntek

Karácsony Bácsfeketehegyen

Kirakodóvásár, művelődési műsor, ünnepi istentisztelet gyermekekkel

A bácsfeketehegyi helyi közösség, a Feketics Művelődési Egyesület és a Bácsfeketehegyi Református Egyházközség tartalmas programmal készül az idei karácsonyra. Az események sora kirakodóvásárral kezdődik, számolt be lapunknak Kerekes Zoltán szervező, a művelődési egyesület koordinátora.

A tavalyi karácsonyi kirakodóvásár kavalkádja (Lakatos János felvétele)

A tavalyi karácsonyi kirakodóvásár kavalkádja (Lakatos János felvétele)

– Nagy lelkesedéssel készülünk és szervezzük a hagyományos karácsonyi hétvégénket, ami december 17-én, szombaton reggel 8 órakor kirakodóvásárral fog kezdődni a Kultúrotthonban. Ezt már sokadszor szervezzük meg, és jelen lesznek intézményeink, az óvodások, iskolások, az Izida, valamint termelőink. Lesznek meggyből készült termékek, házi tészta, méz, stb. A vásár mindig nagyon jó hangulatban szokott eltelni, karácsonyi zene mellett, beszélgetéssel. Ilyenkor mindig nagy zsongás van az otthonban, folyamatosan érkeznek az emberek – mondta el Kerekes.

A programok sora délután 19 órakor szintén hagyományos rendezvénnyel; karácsonyi művelődési műsorral folytatódik a színházteremben. Amint a szervezőtől megtudtuk, ez alkalommal több okból is különleges lesz a műsor.

– Örömmel mondhatom, hogy 92 kis néptáncosunk fog fellépni, közülük sokan első ízben. Emellett szerepelni fognak a művelődési egyesület versmondói, az általános iskola színjátszói, és lesz komolyzenei produkció is. Nagyon tartalmasnak ígérkezik a program, aminek a keretein belül egy különleges eseményre is sor kerül: az előadás előtt dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével fogja kitüntetni Pál Károlyt, a művelődési egyesület tiszteletbeli elnökét – számolt be Kerekes, majd hozzáfűzte, hogy a műsor után forral borral kedveskednek a közönségnek a színház előtt.

December 18-án, vasárnap 14 óra 30 perckor fog sor kerülni a karácsonyi gyermek-istentiszteletre a református templomban. Ezen a gyerekek szavalni fognak és ajándékokat is kapnak a karácsonyfa tövében, mondta el a szervező. December 25-én, vasárnap lesz a karácsonyi ünnepi istentisztelet, hétfőn pedig a karácsonyi másnapi istentisztelet következik. Mindkét istentisztelet fél 10 kor kezdődik.

Kerekes végezetül arról is beszámolt, hogy a karácsonyi programot támogatja a Magyar Nemzeti Tanács, a szervezésben pedig együttműködő partner a Nikola Đurković Általános Iskola. A karácsonyi díszítést ez alkalommal a néptáncos gyerekek szülei készítették.