2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS

Szolid őszi szereplés

Szolid eredménnyel fejezte be az őszi idényt a Vajdasági Liga északi csoportjában szereplő újonc magyarkanizsai Potisje labdarúgócsapata, amely Slobodan Jokanović edző vezetésével a 9. helyet szerezte meg 6 győzelemmel, 3 döntetlennel, 6 vereséggel, 22:19-es gólaránnyal, 20 ponttal (–1 büntetőpont).

A csapat legeredményesebb góllövője Nikutović 8 góllal, majd következik Lazinica 4, Jović és Rovčanin 2-2, Kocsis, Đukić, Tandari, Romić, Francišković és Savić 1-1 góllal.

Az őszi idényben a Potisje játékosai 2 piros és 43 sárga lapot kaptak különböző szabálytalanságok miatt.

A Potisje utánpótláscsapatai váltakozó eredménnyel szerepeltek a különböző ligákban. A serdülőcsapat Szabó Árpád edző vezetésével a Kanizsa–Zenta–Ada községközi ligában a harmadik helyet szerezte meg (4 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 22:17-es gólarány) 13 ponttal. A pionírcsapat Vajda Fángyó edző vezetésével a Kanizsa–Zenta–Ada községközi ligában a negyedik helyen végzett (3 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 15:22-es gólarány) 10 ponttal. A kispionírok együttese Vajda Fángyó edző vezetésével úgyszintén a Kanizsa–Zenta–Ada községközi ligában a nyolcadik lett (1 győzelem, 6 vereség, 9:30-as gólarány) 3 ponttal.

A Potisje két csapata játszik a Kanizsa–Zenta–Ada községközi Futball 7 ligában, amelynek keretében négy tornát rendeztek meg. Az első csapat Tandari Zsolt edző vezetésével a hatodik helyet szerezte meg 24 ponttal, a második csapat Szabó Árpád edző vezetésével a nyolcadik helyen végzett 12 ponttal.

A Potisje őszi idényben elért eredményeiről és a várható tavaszi szereplésről Miloš Vidović klubelnökkel beszélgettünk.

Hogyan értékelik a klubban az őszi idényben elért eredményeket?

– Többéves kihagyás után a magyarkanizsai Potisje labdarúgói a Szabadkai Körzeti Liga megnyerésével újra bejutottak a Vajdasági Liga északi csoportjába. Az őszi idényre való felkészülés nem sikerült jól, mivel néhány kulcsfontosságú játékosunk sérüléssel bajlódott, valamint többen is objektív okok miatt nem tudtak részt venni rendszeresen az előkészületi edzéseken és mérkőzéseken. Az őszi idényt nagy lelkesedéssel kezdtük meg az új környezetben, és célunk a minél eredményesebb szereplés volt a magasabb rangú ligában is. Ezt a tervünket nem sikerült maradéktalanul megvalósítani, mivel néhány mérkőzésen balszerencsés körülmények között fontos bajnoki pontokat veszítettünk el, itt elsősorban a zombori Radnički elleni, hazai pályán elért döntetlenre és a turiai Mladost elleni idegenbeli minimális vereségre gondolok. Ezek után az elért eredmények alapján végül szolid eredménnyel a táblázat középmezőnyében fejeztük be az őszi idényt. Ami a sportszerűségi mutatókat illeti, ezen a téren is javítani szeretnénk a csapatmunkán és a játékosok hozzáállásán, hogy minél sportszerűbben játsszanak és viselkedjenek a mérkőzéseken.

Mi a helyzet az utánpótláscsapatokkal?

– Az utánpótlás-nevelés mindig is fontos volt a klub számára, és ezt a jövőben is folytatni akarjuk. A Potisje öt utánpótláscsapata összesen közel száz játékossal négy különböző korosztályú ligában játszik. Több év után újra megalakítottuk a serdülőcsapatot, és beneveztük a korosztályos bajnokságba. A klubban az első csapat magasabb ligába való jutása nagy munkát igényelt a vezetőség részéről, így kevesebb idő és energia jutott az utánpótlás-korosztályú csapatokkal való foglalkozásra. Ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy az utánpótláscsapatok főedzője, Igor Teslić a bajnokság kezdetén munkavállalás céljából külföldre távozott. Az így keletkezett űrt a klubon belüli edzők bevonásával oldottuk meg, ami a későbbiekben várhatóan magával hozza a jobb eredményeket is.

Milyen eredmények várhatók a tavaszi idényben?

– Az őszi idényben felmértük a lehetőségeinket az új környezetben, és reálisan nézve fel tudjuk venni a versenyt a táblázat élmezőnyébe tartozó csapatokkal is. A klubban folytatjuk a megkezdett szakszerű munkát, derűlátóan várjuk a tavaszi idényt, még eredményesebben akarunk szerepelni, célunk a táblázat felsőházában végezni a bajnokság végén – mondta a Potisje elnöke.