2024. május 8., szerda

Fölkészült a téli szolgálat

Noha jelenleg, a tavaszias időjárás közepette nem szívesen gondolunk a téli napok hidegére és havazásaira, azokra a napokra is föl kell készülni, mert az első fagyok és síkos utak általában „meglepnek” bennünket.

Ezt elkerülendő, a zombori városi tanács meghozta a téli szolgálat munkaprogramját, majd szemlét is tartott a készenlétben álló géppark és fölszerelés fölött.
A községi jellegű utakról és a város utcáiról ezen a télen is három kommunális közvállalat, a Zelenilo, a Čistoća és a Vodokanal takarítja majd el a havat.
A fölkészültségi szemlén részt vett Antonio Ratković polgármester-helyettes is, aki elmondta, hogy a 2016/2017-es téli időszakban 12 útszakasz tartozik a téli szolgálat illetékességébe. Az összesen 85 kilométer hosszú távon az úttestnek mindenütt akadálymentesnek kell lennie nyolc órán belül attól kezdve, hogy kivonult a szolgálat.
A városban 60 utcából takarítja el a havat a három közvállalat. Ebből a főbb közlekedési irányokba vezető 35 utca (27 km) elsőbbséget élvez, a második körben pedig még 25 utca kerül sorra, ezek hosszúsága 10,5 kilométer.
Néhány évre visszamenőleg a téli szolgálat a városközpontban összegyűjtött havat a Szentháromság téren hatalmas buckává kotorta, amelyen a gyerekek remekül szánkáztak. Remélhetőleg ezen a télen is így lesz: a gyerekeknek öröm, a felnőtteknek biztonságos közlekedés.