2024. április 26., péntek
TENISZ

Đoković 750. győzelme

Novak Đoković két kettős adogatási hibával kezdte meg a londoni mestertorna utolsó csoportkörének meccsét, amelyben a sérült Gaël Monfils helyett tartalékként beugró belga David Goffin volt az ellenfele. A folytatásban azonban Novaknak nem volt semmilyen gondja, simán nyert, veretlenül jutott az elődöntőbe, a tegnapi pedig 750. ATP-győzelme volt, vagyis még 12 kell, hogy a nyílt tenisz öröklistájának 10. helyén beérje Pete Samprast. Đoković holnap a másik csoport második helyezettjével vívja a londoni elődöntőt.

Stan Wawrinka továbbra sem nyújtja legjobbját, de a svájci jelenlegi formája is elegendő volt arra, hogy két szoros játszmában legyőzze az utóbbi hetek jó eredményei után erősen visszaesett horvát Marin Čilićet, és versenyben maradjon.

S amíg a Lendl csoportban két forduló után világossá vált, hogy Đoković az egyik, az este játszott RaonićThiem mérkőzés győztese a másik továbbjutó, a McEnroe csoportban ugyanebben a szakaszban csak azt lehetett tudni, hogy a horvát Marin Čilić már nem lehet elődöntős, a többi három pedig reális eséllyel pályázhat az elődöntőre, illetve még Andy Murray sem lehet biztos a dolgában. Ma előbb a Murray–Wawrinka meccs lesz műsoron, amelyben a skótnak egy játszma is elegendő a boldoguláshoz, viszont egyáltalán nem kétséges, hogy a világelső győzni akar. Wawrinkának a kétjátszmás győzelem biztos továbbjutás, a 2:1-es diadal pedig csak akkor jó, ha este Kej Nisikori kikap Čilićtől. Ha a mai első meccset az esélyesebb Murray nyeri, Nisikorinak egy játszma kell Čilić ellen, hogy második és továbbjutó legyen.

Nina Stojanović a sencseni tornán egészen könnyen győzte le az amerikai Lauren Albanesét, és a negyeddöntőben erős ellenféllel, a valaha a legjobb 20 között is számon tartott kínai veterán Suaj Penggel játszik, aki jelenleg 103. a ranglistán. Gálfi Dalmának kimondottan nehéz dolga volt a tapasztalt üzbég Nigina Abduraimovával, de a 18 éves magyar nyerni tudott, és a negyeddöntőben legyőzhető ellenfele lesz a japán Makoto Ninomija személyében, aki 388. a ranglistán. Az este Limoges-ban pályán volt Ivana Jorović is, aki a 125 ezres torna negyeddöntőjéért a fő esélyes francia Alizé Cornet-val játszott.

LONDON. – A mestertorna 2. fordulójában: Wawrinka–Čilić 7:6, 7:6, 3. forduló: Đoković–Goffin 6:1, 6:2.

SENCSEN. – A női ITF-torna 2. fordulójában: N. Stojanović–Albanese 6:1, 6:3.

TOYOTA. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Gálfi–Abduraimova 6:3, 4:6, 7:6.

ANTALYA. – A futures 2. fordulójában: Milojević–Zemel 6:3, 6:4.

SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Szlavikovics–Kavaszaki 6:2, 0:6, 7:6, Békefi–Kalimulina 6:4, 6:1.