2024. április 26., péntek

Támogatások a kezdő vállalkozóknak

A tervek szerint jövőre beköltözhetnek a vállalatok a zentai inkubátorház új termelési csarnokába

Az egyelőre még üresen álló létesítményt tegnap Ivan Đoković, a tartományi kormány alelnöke, gazdasági és turisztikai titkár is megtekintette, s megbeszéléseket folytatott az inkubátorház igazgatójával és a zentai önkormányzat vezetőivel.

A tartományi kormány alelnöke a zentai inkubátorházban (Gergely Árpád felvétele)

A tartományi kormány alelnöke a zentai inkubátorházban (Gergely Árpád felvétele)

Đoković lapunknak nyilatkozva elégedettségének adott hangot a zentai inkubátorház nyújtotta lehetőségek kapcsán. Hangsúlyozta: a tartományon a sor, hogy ösztönözze mindazokat, akik itt szeretnének vállalkozásba kezdeni és munkahelyeket teremteni, s az ugyanitt megalapításra kerülő oktatási központ segítségével az emberek változtathatnak a gondolkozásukon.

A tartományi kormány jövőre különböző vállalkozásokat ösztönző projektumokat is elindít a startup vállalkozások, valamint az innovációs, a kreatív ipar és a régi mesterségek iránt érdeklődők számára, ugyanakkor a kis és a közepes családi vállalkozásokat is támogatásban részesítik – mondta el a tartományi kormány alelnöke.

Đoković szerint nagy az érdeklődés az ilyen jellegű szubvenciók iránt, de eddig a rendelkezésre álló keret nem volt olyan jelentős, hogy nagy számban merjék vállalni ezeket a donációkat, és sokak számára a pályázatokon való szerepléshez elengedhetetlen önrész biztosítása is gondot okozott.

A zentai inkubátorház elsősorban a termeléssel foglalkozó vállalkozóknak szándékozik segítséget nyújtani – nyilatkozta Davor Marinković igazgató, s hozzáfűzte, hogy a jövő év elején tervezik beköltöztetni a vállalkozókat. Marinković szerint a két üzemcsarnok ez év végéig teljesen elkészül, ezt követően pedig pályázat útján döntik el, hogy kik is termelhetnek majd az inkubátorház területén.