2024. április 26., péntek
TENISZ

Federer maradt a legnépszerűbb

Már csak az év teniszezőjét és párosát nem hirdette ki az ATP, mivel csak a mestertornán dől el, hogy ki lesz a világelső. Egyéniben Andy Murray és Novak Đoković, párosban pedig a J. Murray, Soares és a Herbert, Mahut kettős pályázik az éllovas szerepére. A többi kategóriában kihirdették a díjazottakat, az ünnepélyes átadásra pedig csütörtökön Londonban kerül sor.

Mint ahogyan várni is lehetett, habár már fél éve nem játszik, Roger Federer érdemelte ki immár 12. ízben a sportszerűségi díjat, és zsinórban 14. alkalommal ő a szurkolók kedvence. A két új elismeréssel Federer ATP-díjainak száma 33-ra emelkedett. Az év visszatérője az argentin Juan Martín del Potro, a legtöbbet fejlődött teniszező pedig a francia Lucas Pouille. A legfiatalabb a legjobb száz között az amerikai Taylor Fritz, a jótékonysági díjat Marin Čilić kapja, az év edzője pedig Magnus Norman, aki Stan Wawrinka játékát emelte magasabb színvonalra.

Folytatta nagyszerű tokiói szereplését a 18 éves magyar Gálfi Dalma, aki a 100 ezer dolláros összdíjazású ITF-torna negyeddöntőjében a horvát Jana Fettet győzte le, következő ellenfele pedig a 30. évében járó és a ranglistán 126. német Tatiana Maria. A naprakész listán Gálfi feltört a 203. pozícióra, az esetleges mai győzelemmel pedig már a 180. hely táján járna.  

LATINA. – A futures 2. fordulójában: Balázs–Bertola 6:1, 7:5.

TOKIÓ. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Gálfi–Fett 6:3, 6:4.

SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Békefi–Geurinckx 6:2, 6:4, Szlavikovics–Nitescu 6:3, 6:2.

ANTALYA. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Kremer–Pirok 6:1, 6:2.