2024. április 26., péntek

Feloszlik a nyomozást fedő sötétség

Nebojša Stefanović sajnálja, hogy egyesek nem veszik komolyan az Aleksandar Vučić családja házának közelében talált fegyverek ügyét

A rendőrségnek sikerült kitörnie a holtpontról a Jajinciben talált fegyverek ügyében, erősítette meg Nebojša Stefanović belügyminiszter, részleteket azonban nem kívánt elárulni, tekintettel arra, hogy a nyomozás nem zárult le.

Annyit volt hajlandó leszögezni, hogy a fegyvereket nem véletlenül felejtette ott valaki az erdőben, mint ahogyan az Új Belgrád városrészben talált fegyverek sem véletlenül kerültek a garázsba.
A rendőrség olyan értesülések birtokába jutott, amelyek segítenek választ adni a kérdésre, hogy hogyan kerültek fegyverek az Aleksandar Vučić miniszterelnök szülei családi házának közvetlen szomszédságába. A helyzet valóban komoly és szomorú, hogy ezt nem fogja fel mindenki, illetve egyesek naponta próbálják élét venni az ügynek, fejtette ki Stefanović.
A sajtótájékoztatón jelenlevő újságírók arra is választ próbáltak kapni, hogy a Biztonsági-Tájékoztatási Ügynökség és a Katonai-Tájékoztatási Ügynökség igazgatói elkészítették-e már, illetve átadták-e jelentésüket a szóban forgó esetről, ám sikertelenül, mivel Stefanović közölte, hogy nem illetékes ebben a témában. A belügyminiszter azokat a sajtóállításokat sem kívánta megerősíteni, vagy cáfolni, hogy Bratislav Gašić volt védelmi miniszter kerül a BIA élére. Erről a Blic belgrádi napilap cikkezett a napokban. A dolog érdekessége, hogy már szeptember elején, jóval a titokzatos fegyverek fellelését megelőzően szárnyra kaptak a hírek, hogy Bratislav Gašić veszi át a BIA irányítását.