2024. április 26., péntek

Tűzifa a Rotary Klubtól a Lurkóháznak

A palicsi Rotary Klub felajánlásának köszönhetően a hajdújárási Lurkóház télire való tüzelőanyagot vehetett át csütörtökön. A Lurkóház napközijében jelenleg 23 gyermek talál menedéket, 4 és 14 év közöttiek, s mindannyian szociálisan nehéz körülmények között élnek. A Lurkóházban meleg ételt kapnak, van lehetőségük játszani, a nagyobbaknak pedig tanulni is. A Lurkóház védencei tisztálkodni is tudnak, amíg itt tartózkodnak, és tiszta ruhát is kapnak. Nyolc éve négy óvónő és az önkéntesek segítik ezeket a rászoruló gyermekeket.

Márton Eleonóra, a palicsi Rotary Klub elnöke a subotica.com portálnak elmondta, az előző években tűzhelyet és más apróságot adományoztak a Lurkóháznak, most viszont jelezték, hogy tüzelőre lenne a legnagyobb szükség, hogy a gyermekek meleg helyiségekben tölthessék el az időt. Ezért döntöttek a három köbméter fa megvásárlása mellett.

Süli Lídia, nyugalmazott tanítónő, a Lurkóház önkéntese azt mondta, minden segítség jól jön, hiszen a Lurkóház ezeknek a gyermekeknek a második otthont jelenti, ahol egész napjukat eltöltik, megtanulnak szépen viselkedni, törődni magukkal, és elsajátítani a tananyagot, de a szabadidejük hasznos eltöltésére is van lehetőség.