2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Varsóban a Real Madrid

Három csoportból öt csapat is biztosíthatja helyét ma a legjobb 16 között a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

Az F csoportban a címvédő Real Madrid és a Borussia Dortmund a papírforma alapján meg is fogja ezt tenni. A spanyol sztárcsapat a Nemanja Nikolićot is foglalkoztató Legia Warszawa otthonába látogat. Ráadásul a pokoli hangulattól sem kell tartania, hiszen a fanatikus lengyel tábor nélkül, zárt kapuk mögött rendezik az összecsapást. A Dortmund elleni hazai mérkőzés után ugyanis megbüntették a klubot, mivel a varsói drukkerek sértő, rasszista és személyeskedő rigmusokat skandáltak, valamint megdobálták és megtámadták a vendégszektorban tartózkodó németeket. Két héttel ezelőtt Madridban 5:1-re nyert Zinedine Zidane csapata, így hatalmas meglepetés lenne, ha a Legia pontot szerezne.

Hasonló helyzetben van a Dortmund is, amely legutóbb a Sporting otthonából is elhozta a három pontot, és ha hazai pályán is legyőzi portugál riválisát, továbbjut.

A G csoportból a százszázalékos Leicester City harcolhatja már most ki a nyolcaddöntős szereplést. Claudio Ranieri együttesének – amely az első angol csapat a sorozat történetében, amely első három találkozóját megnyerte a főtáblán – ehhez az FC København otthonában kell győznie. Érdekesség, hogy a dán csapat szinte napra pontosan tíz évvel ezelőtt aratta története egyik legnagyobb sikerét a legrangosabb európai kupasorozatban, hiszen 2006. november 1-jén Marcus Allbäck góljával 1:0-ra legyőzte a Manchester Unitedet.

A H csoportból a Juventus és a Sevilla juthat tovább: ha az olasz bajnok legyőzi hazai pályán a Lyont, akkor ott van a legjobb 16 között, és ebben az esetben a spanyoloknak is továbbjutást érne egy Dinamo Zagreb elleni siker.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, 20.45, E csoport: Monaco–CSZKA Moszkva (Arena Sport 3), Tottenham–Bayer (L). Az állás: 1. Monaco 5, 2. Tottenham 4, 3. Bayer (L) 3, 4. CSZKA Moszkva 2 pont.

F csoport: Borussia (D)–Sporting (RTS1, Sport2), Legia Warszawa–Real Madrid (Arena Sport 2 – körkapcsolás, Sport1). Az állás: 1. Borussia (D) 7 (10:3), 2. Real Madrid 7 (9:4), 3. Sporting 3, 4. Legia Warszawa 0 pont.

G csoport: København–Leicester City (Arena Sport 1), Porto–Club Brugge. Az állás: 1. Leicester City 9, 2. København 4 (5:2), 3. Porto 4 (3:3), 4. Club Brugge 0 pont.

H csoport: Juventus–Lyon (Arena Sport 5, M4), Sevilla–Dinamo Zagreb (Arena Sport 4, HRT2). Az állás: 1. Juventus 7 (5:0), 2. Sevilla 7 (2:0), 3. Lyon 3, 4. Dinamo Zagreb 0 pont.