2024. április 26., péntek

A nagy könyvvásár

A kishegyesi és a bácsfeketehegyi könyvtár kiárusítja régi könyveit

A hideg, téli időben a legokosabb dolog egy jó könyvel behúzódni a meleg szobába. A Kishegyesi Könyvtár és a bácsfeketehegyi Kozma Lajos Könyvtár most lehetőséget kínál a község könyvbarátainak, hogy új példányokkal gazdagítsák gyűjteményüket.

A tavalyi évben nagy volt az érdeklődés a könyvvásár iránt (Lakatos János felvétele)

A tavalyi évben nagy volt az érdeklődés a könyvvásár iránt (Lakatos János felvétele)

– A Kishegyesi Könyvtárban az elmúlt 5-6 évben rendszeresen megszerveztük a régi könyvek vásárát. Egyrészt a leírt könyveket árusítjuk ki, másrészt a lakosságtól ajándékba kapott könyveket. Sajnos, nagyon sokan elköltöznek a faluból, és mivel nincs, aki tovább őrizze ezeket a könyveket, elégetni pedig sajnálják, ezért felajánlják a könyvtárnak. A kishegyesi könyvtárban három napig fog tartani a könyvvásár, október 25-től 27-ig. Az utolsó napon egész nap nyitva lesz a könyvtár, az előző két napon pedig a rendes munkaidő szerint. Az idén kb. 5-6 száz könyv közül választhatnak az érdeklődők. Általában szépirodalmi könyvekről van szó, de az utóbbi időben került hozzánk sok szakkönyv is – mondta el Vörös Julianna, a Kishegyesi Könyvtár igazgatója, majd azt is megtudtuk tőle, hogy az elmúlt években igen nagy volt az érdeklődés a könyvvásár iránt. Meglátása szerint ez annak is betudható, hogy Kishegyes községben nincs könyvesbolt, viszont vannak olyan emberek, akik ragaszkodnak a papír formájú könyvekhez.

A bácsfeketehegyi könyvtárban két év szünet után fognak ismét könyvvásárt tartani, mondta el lapunknak Nagy Erzsébet könyvtáros.

– A magyar nyelvű többes példányok kiárusítására október 22-én, szombaton 9-től 15 óráig fog sor kerülni. A szerb nyelvű könyveket pedig október 25-én és 26-án fogjuk kiárusítani, déltől 18 óráig. Azért választottuk szét a szerb és magyar könyvek vásárát, mert nagyon kicsi a helyünk a könyvtárban és nem blokkolhatjuk le emiatt az egész termet. A könyvek ára 50 dinárnál kezdődik, és több száz könyvet fogunk felkínálni az érdeklődőnek – mondta el Nagy, majd hozzáfűzte, hogy a könyvvásár bevételét, mint minden évben, most is új könyvek vásárlására fogják fordítani.