2024. április 26., péntek

Vučić a bűnözőknek: Gyertek haza, ha mertek!

A miniszterelnök szerint Belgrád nem lehet a piszkos ügyletek székhelye

Az újságírók ma este a Partizan szurkolócsoportja vezérének meggyilkolásáról és a montenegrói letartóztatásokról faggatták a Nišben tartózkodó Aleksandar Vučić kormányfőt. A miniszterelnök megismételte, hogy az állam határozott küzdelmet folytat a bűnözés ellen, Belgrád nem lehet helye többé a piszkos ügyletek rendezésének. Mindegy milyen árat fizetünk érte, leszámolunk a bűnözéssel – fogalmazott.

A külföldön tartózkodó bűnözőknek azt üzente: jöjjenek vissza Szerbiába és győződjenek meg róla, milyen sorsban lesz részük. A Partizan szurkolóvezérének meggyilkolását, mint mondta, nem egy egyedülálló ügyként értelmezi, hanem szélesebb értelemben beszélt a bűntény kapcsán a nagy tisztogatásról, ami a hazai alvilágot érinti.

A montenegrói letartóztatások kapcsánnem tudott újat mondani, érdekesek lesznek a fejlemények, közölte, de nem kapott hivatalos tájékoztatást ebből az országból a szerb állampolgárok bekíséréséről. Elégedetten nyugtázta, hogy a bűnbanda semmi sem tudott elkövetni, és kíváncsian várja a fejleményeket. Mint ismeretes, a hazai csendőrség volt parancsnokát is előállították a szomszédos államban.