2024. április 26., péntek

Vučić: Egyre nehezebb lesz, de folytatjuk a dialógust Pristinával

Aleksandar Vučić kormányfő ma a Belgrádi Biztonsági Fórumon kijelentette, folytatják a tárgyalásokat Pristinával, mert ez nem csak a régió gazdasági fejlődése szempontjából fontos, hanem a szerb-albán kapcsolatok szemszögéből is rendkívüli jelentőséggel bír.

-Jelenleg úgy tűnik, hogy zsákutcába kerültünk. Én azonban nem hiszek ebben. Több kompromisszumra van szükségünk, mert különben nem lesz előrelépés. Ha így folytatjuk, elakadhatunk az EU és a jövő felé vezető úton. Több időt és energiát kell szentelünk a problémák leküzdésére. Napról napra nehezebb lesz, mert a körülmények is változnak. Nem csak számunkra nehéz megbirkózni a nehézségekkel, a másik fél számára is problematikus – mondta a szerb kormányfő.

Edi Rama albán kormányfő, aki szintén részt vett a belgrádi fórumon kifejtette, nem változott véleménye, Szerbiának minél gyorsabban el kell ismernie Koszovó függetlenségét - jelenti az N1 televízió.

-Szeretnék Trepčát átköltöztetni Belgrádba? Meg kell érteni, hogy a Trepča kohászati-bányászati üzem Koszovón van, és a koszovói polgároké – szerbeké és albánoké – mondta Rama.