2024. április 26., péntek

Hat éve működik az újvidéki ombudsman intézménye

A városi jogvédő intézmény immár hat éve működik, jelenleg Marina Popov Ivetić látja el az ombudsman tisztségét

Az ombudsman elmondta, a polgároknak egyre inkább növekszik a bizalma a városi jogvédő intézmény iránt, mivel panaszaikat egyre gyorsabban és zökkenőmentesebben intézik.

gyre nagyobb bizalmat élvez a városi ombudsman intézménye (Ótos András felvétele)

gyre nagyobb bizalmat élvez a városi ombudsman intézménye (Ótos András felvétele)

– Ez természetesen nem jelenti azt, hogy minden jogsérelmet, beadványt a polgárok kívánsága szerint oldunk meg. A gyors ügyintézés annak köszönhető, hogy a jogvédő idejében kézhez kapja az összes szükséges információt az ügyek intézéséhez, így könnyebben meghozhatja a döntést azzal kapcsolatban, hogy történt-e jogsértés bizonyos esetekben – mondta Popov Ivetić.

– Sokan nem is tudják, hogy mivel foglalkozik a városi ombudsman. Először is, az a feladata, hogy ellenőrizze az önkormányzat által alapított intézmények, közvállalatok munkáját. Ha a polgároknak kifogásuk van a városi közvállalatok, intézmények munkájára, vagy sérelem érte őket, akkor a sértett fél először az érintett városi intézményben köteles panaszt tenni – írta a Dnevnik napilap. Abban az esetben, ha itt nem jár sikerrel, akkor a városi ombudsmanhoz fordulhat, az intézmény hétköznap 9 és 14 óra között dolgozik, a címe: Vajdasági brigád u. 17. Előzetes időpont-egyeztetésre nincs szükség.

– A városi ombudsman intézményének munkájában újdonságnak számít az, hogy a polgárok interneten is benyújthatják a jogsérelmükre vonatkozó panaszukat. A beadványok átadása nagyon egyszerű, az egész folyamat ingyenes. Az a leglényegesebb, hogy a panasz tartalmazza a sértett nevét, lakcímét és annak az intézménynek a nevét, amelynél sérelem érte. Ezután le kell írni részletesen, hogy mi az, amire a polgár panaszt szeretne tenni. A polgár nem köteles feltüntetni a nevét a városi intézménynek benyújtott panasztétel alkalmával – mondta Popov Ivetić.

Évente egyszer készül felmérés arról, hányan folyamodnak segítségért a városi ombudsmanhoz.

– Különféle panaszokkal jelentkeznek az újvidéki polgárok, pl. a közigazgatási szervek lassúságára, a magas rezsiköltségekre, a közművesítés hiányára egyes utcákban, a vendéglátóipari létesítmények munkaidejére stb. – magyarázta a városi ombudsman.