2024. április 26., péntek

Diák képviselők a kishegyesi önkormányzatban

A gyermekhét keretében a kishegyesi, a bácsfeketehegyi és a szeghegyi általános iskolák diákparlamentjeinek képviselői tegnap ellátogattak a kishegyesi önkormányzatba.

A kishegyesi, a bácsfeketehegyi és a szeghegyi diákparlament küldöttei (Lakatos János felvétele)

A kishegyesi, a bácsfeketehegyi és a szeghegyi diákparlament küldöttei (Lakatos János felvétele)

A gyerekeket a képviselő-testület nagytermében Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, Szűgyi István, a kishegyesi községi képviselő-testület elnöke és Ksenija Kustudić-Đukić, a községi tanács oktatással megbízott tagja fogadta. A vendégek üdvözlése után Kustudić-Đukić és Szűgyi egy rövid prezentációt mutatott be, amely a községi önkormányzat struktúráját, működését és eddig elért eredményeit ismertette a diákokkal. Ezt követően a vendégek körbejárták a községháza különböző osztályait, és megismerték, hogy hogyan működik az önkormányzat.

Szűgyi István elmondta, hogy a diákparlament képviselőinek fogadása egy hagyomány újraélesztése volt.

– Több mint tíz éve ez már működött, de volt néhány év kihagyás. Azt gondolom, hogy ennek a jó példának a folytatása és újraélesztése mindenképpen pozitív dolog. Főként hetedikes és nyolcadikos diákok vannak a diákparlamentben, s nem árt, ha betekintést nyernek a községi képviselő-testület és az önkormányzat munkájába. Azért tartom ezt fontosnak, mert nem biztos, hogy manapság ezek a fiatal emberek tudják, hogy milyen munka milyen szervezésben folyik az önkormányzatban. Sőt lehet, hogy gyakrabban is lehetne ilyen találkozókat szervezni a diákjainkkal. Jó, ha megismerik az önkormányzat munkáját, esetleg az ő véleményüket is kikérhetjük a problémákról – mondta el a kkt elnöke, majd hozzáfűzte, hogy az eseménynek mindenképp hagyományt szeretnének teremteni. Ennek csakis pozitív hozadéka lehet, s talán épp a község jövendőbeli képviselőit, vezetőit látják vendégül – fogalmazott Szűgyi.