2024. április 26., péntek

Ismét üzemel a népkonyha Törökbecsén

Hétfőtől Törökbecsén ismét üzemel a népkonyha, amelynek köszönhetően 225 rászoruló kap meleg ételt a községben az elkövetkező hat hónapban.

Mirjana Jakšić, a törökbecsei képviselő-testület elnöke elmondta: bár többen is igényt tartanának erre a segítségre, az önkormányzat egyelőre nem tud mindannyiuk számára főtt ételt biztosítani, az elbírálás során a többgyermekes családok élveztek elsőbbséget.
Az ételeket a felnőttek otthonában készítik, a hozzávaló alapanyokat pedig a Vöröskereszttől kapják a konyhára. Jakšić reményét fejezte ki, hogy ha a Vöröskeresztnek lesz felesleges élelmiszere, a hat hónapot meghosszabítják úgy, ahogy ezt tavaly is tették.
Momir Dimitrijević, a Vöröskereszt törökbecsei szervezete titkárának a tájékoztatása szerint az idei évtől a népkonyha felhasználói a főtt étel mellé fél vekni kenyeret is kapnak. A Vajdasági Vöröskereszt pedig bejelentette, hogy erre az idényre két liter tejet és egy kis kekszet is biztosítanak majd az öt évnél fiatalabb gyerekeknek. Az ételosztással egyidőben a Vöröskereszt a népkonyha felhasználóinak meleg ruházatot is oszt, újévre és karácsonyra pedig a szokásokhoz híven ajándék is jut majd a karácsonyfa alá.
Az önkormányzat hárommillió dinárt áldoz a népkonyhára. A 225 rászoruló között egyébként 95-en törökbecseiek, 55-en beodraiak, 48-an kumániak és 27-en bocsáriak.