2024. április 26., péntek

Autóbuszokba szálltak a menetelő migránsok

A magyar határ megnyitását követelő csoportot Inđija és Újvidék között meggondolta magát

Autóbuszokkal szállították vissza Belgrádba azokat a migránsokat, akik kedden délelőtt indultak útnak gyalog a magyar határra.

Az volt a céljuk, hogy a műszaki határzár mellett tiltakozzanak a határ megnyitásának érdekében.
Belgrádból még nagyjából 200 migráns indult útnak. A csoportot rendőrautók és egy rabszállító autó, valamint újságírók hada kísérte. Az újságírók szerint a migránsok közé vegyült két titokzatos fiatal nő is, akik csak annyit voltak hajlandók magukról elárulni, hogy svájci egyetemisták, akik segíteni jöttek a migránsoknak. Amikor az újságírók megközelítették ezeket a lányokat, a migránsok sorfalat álltak előttük és senkit nem engedtek közelükbe. A migránsok azt mondták, hogy a két lány az ENSZ-től érkezett, azért, hogy elvezesse őket a határra és átsegítse őket, tudósította Blic napilap.
A migránsok egy része már tegnap este elállt az úttól és Ópázovánál visszafordultak Belgrádba. A többiek Inđijáig meneteltek, ott töltötték az éjszakát egy üzemanyagtöltő állomás előtt, majd reggel Újvidék irányába indultak, ám később meggondolták magukat és úgy döntöttek, inkább visszamennek Belgrádba. Azt mondták, kimerültek és átfagytak.