2024. április 26., péntek
TENISZ

Lajović bravúrja

Nem várt győzelemmel rajtolt Szentpéterváron Dušan Lajović. Az ópázovai teniszező ugyanis vert helyzetből, ellenállhatatlan hajrával az 1. fordulóban a spanyol veterán Fernando Verdascót győzte le három játszmában. A döntő szettben Verdasco breakkel kezdett, de 2:0 után fordult a kocka, Lajović zsinórban hat játékot nyert, és a 2. fordulóban honfitársával, ViktorTroickivel mérkőzhet meg. Janko Tipsarević kiesett, a veteránok rangadóján az orosz Juzsnyijtól kapott ki.

Jól halad Guangzhouban Jelena Janković. A szerbiai veterán ellenfele feladása révén jutott a negyeddöntőbe, következő ellenfele pedig a német Sabine Lisicki, akivel rendre sikeres, hisz 5:1-re vezeti az egymás közötti mérleget.

Sikeres volt a franciaországi St-Malóban Nina Stojanović, aki a cseh Jesika Malečkovát verte, és már negyeddöntős.

A szerbiai és a magyar teniszezők teljes kudarcával indult a challenger torna a romániai Nagyszebenben. Fucsovics Márton, Miljan Zekić és Peđa Krstin ugyanis lényegesen alacsonyabban rangsoroltak ellen veszítettek. Még meglepőbb a magyar Stolmár Rebeka brnói veresége, akit az ITF-torna 1. fordulójában a mindössze 14 éves lengyel Maja Chwalińska múlt felül. Talán nem árt megjegyezni ezt a nevet, hisz a tini pályafutása negyedik tornáján már harmadszor jutott túl a selejtezőn, és a táblán negyedik meccsét nyerte.

Mint ahogyan azt várni lehetett, Podgoricán kiesett Dejana Radanović, aki három napon belül másodszor kapott ki a román Irina Maria Barától. Ugyanott az 1. helyen kiemelt Ivana Jorović már negyeddöntős. Nem meglepő Nikola Milojević izmiri veresége sem a bosnyák Mirza Bašićtól, míg a kaliforniai Irvine futures tornáján a 17 éves Miomir Kecmanović magabiztosan vette az első akadályt.